Augsburgin Fredrik Jensen vahvisti Huuhkajien EM-kisatavoitteen – tänään vastaan asettuu suurseura Dortmund

© Kuva: Juha Tamminen

FC Augsburgin suomalaishyökkääjä Fredrik Jensen on vahvistanut Huuhkajien päätavoitteen kesän EM-kisoihin.

Jensenistä oli paljon apua Huuhkajille, kun se selviytyi ensimmäistä kertaa historiassa EM-karsintalohkostaan jatkoon. 22-vuotias hyökkääjä teki karsintojen aikana kaksi maalia, joista kumpikin syntyi Armeniaa vastaan.

Jensenin mukaan Huuhkajat kamppailevat kisoissa jatkopaikasta, vaikka Tanska, Venäjä ja Belgia tekevätkin Suomen lohkosta erittäin hankalan.

Fredrik Jensen teki EM-karsinnoissa maalin Armeniaa vastaan sekä kotona että vieraissa. (Kuva: Juha Tamminen)

– Se on massiivinen asia meidän maallemme ja kaikille pelaajillemme. Olemme niin ylpeitä tästä saavutuksesta ja maamme edustamisesta arvoturnauksessa, Jensen kertoi Augsburgin verkkosivuilla.

– Pelaamme ottelumme Kööpenhaminassa ja Pietarissa, joten paikalla tulee olemaan paljon suomalaisia faneja. Meidän tavoitteemme on selvä: päästä lohkovaiheesta jatkoon, vaikka meillä onkin melko hankala lohko.

22-vuotiaan kärjen alkukausi Augsburgissa oli hankala, mutta nyt vastuuta on tullut enemmän. Viimeisessä neljässä Bundesliiga-ottelussa Jensen on ollut avauksessa kolmesti, tehden myös yhden maalin. Viime viikon perjantaina Jensen osui kahdesti harjoitusottelussa Cercle Bruggea vastaan.

Fredrik Jensen tuulettaa tekemäänsä maalia Hoffenheimia vastaan. (Kuva: Getty Images)

Augsburg kohtaa tänään lauantaina Borussia Dortmundin. Voitolla joukkue nousisi neljän pisteen päähään Lucien Favren joukkueesta.

– Otteleminen Dortmundin tapaista suurseuraa vastaan on aina erityistä, sekä faneille että pelaajille. Joten pidämme huolen siitä, että astumme kentälle oikealla asenteella. Näytimme kauden avauspuoliskon aikana mihin me joukkueena pystymme, myös huippuseuroja vastaan, Jensen lisäsi.

Augsburg isännöi Dortmundia Saksan Bundesliigassa kello 16:30 Suomen aikaa. Jensen on nimetty kotijoukkueen avauskokoonpanoon.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.