Kerroimme maanantaina, että Teemu Pukin menestyksen innoittamana Suomen markkinoille lanseerataan Norwich-olut. Mallasjuomamarkkinoilla kilpaillaan kuitenkin jatkossa yhä kiihkeämmin jalkapallofanien suosiosta, sillä tiistaina saimme kuulla, että myyntiin tulee kevään 2020 aikana myös Suomen Maajoukkueen Kannattajat ry:n oma olut, Pohjoiskaarre Pale Ale.

SMJK-oluen panemisesta vastaa Teerenpeli-panimo. Olut tulee myyntiin K-ryhmän vähittäiskauppoihin kautta maan sekä Teerenpelin omiin ravintoloihin.

– Oluenteon idea tuli panimolta ja lähdimme mukaan todella innoissamme, SMJK:n toiminnanjohtaja Jussi Hartikainen kertoo tiedotteessa.

– Yhdistys on tehnyt olutta jo aikaisemminkin, mutta emme näin suuressa mittakaavassa. Yhdistyksen hallitus antoi vapaat kädet oluen tyylin suhteen ja päädyimme Teerenpelin kanssa pale aleen. Tätä tyyliä maistelimme kolmena versiona, joista valitsimme maukkaimman.

Osa oluen myyntituotoista lahjoitetaan jalkapallon junioritoimintaan.

– Hyväntekeväisyys-näkökulma oli esillä alusta asti ja se on tärkeä sekä panimolle että Suomen Maajoukkueen Kannattajat ry:lle, Teerenpeli Panimo & Tislaamo Oy:n toimitusjohtaja Samuli Korhonen kertoo.

Pohjoiskaarre-nimi viittaa tietysti kannattajaryhmän vakituiseen paikkaan Olympiastadionin pohjoiskaarteessa. Nimi seuraa mukana, vaikkei evakkostadioneilla paikka pohjoisesta löytyisikään.

– Pohjoiskaarteena meidät tunnetaan jopa yhdistyksemme virallista nimeä paremmin, Hartikainen perustelee.

– Olen varma, että tämä olut maistuu useimmille kannattajille. Teimme oluesta tarkoituksella helposti juotavan, että se luistaa alas jalkapalloa katsottaessa.