Ensi vuoden Afrikan mestaruusturnauksen ajankohta muuttui – turnaus pelataan keskellä talvea

© Kuva: Getty Images

Afrikan mestaruusturnaus järjestetään ensi vuonna Kamerunissa.

Turnaus piti pelata alun perin kesä-heinäkuussa, mutta maan sääolosuhteiden vuoksi turnauksen alkamisajankohta on siirretty tammikuulle. Afrikan mestaruusturnaus pyörähtää käyntiin vuoden kuluttua 9. tammikuuta ja finaali pelataan 6. helmikuuta.

Afrikan mestaruusturnaus pelattiin edellisen kerran viime kesänä Egyptissä. Algeria voitti mestaruuden kukistettuaan Senegalin finaalissa maalein 1-0. Afrikan mestaruusturnaus on yleensä pelattu keskellä talvea tammi-helmikuussa.

Turnauksen ajankohdan siirto aiheuttanee suuria ongelmia muun muassa valioliigaseuroille. Liverpoolin Sadio Mané ja Mohamed Salah kuuluvat turnauksen suurimpiin tähtiin yhdessä Arsenalin Pierre-Emerick Aubameyangin, Manchester Cityn Riyad Mahrezin ja Crystal Palacen Wilfried Zahan kanssa.