Juventus vahvisti siirtoikkunan ensimmäisen hankintansa – jättisumma ruotsalaisteiniin

© Kuva: Getty Images

Ennakoimme uudenvuodenaattona, että Juventus tulee julkaisemaan lähipäivinä 19-vuotiaan ruotsalaislaiturin Dejan Kulusevskin hankinnan. Torstai-iltana aika oli kypsä, uutinen työnnettiin uuniin ja Kulusevski esiteltiin maailmalle uutena Juventuksen pelaajana.

Vielä tällä kaudella Kulusevski ei kuitenkaan kentän puolella Juventuksen paitaa kanssa, vaan hän viettää loppukaudenkin syksyn tapaan lainalla saman sarjan Parmassa. Kulusevskin pelaajaoikeudet olivat Atalantalla, joka saa Juventukselta muhkean siirtokorvauksen: 35 miljoonaa euroa ja 9 miljoonaa lisää mahdollisten bonuspykälien täyttyessä.

Summan myötä Kulusevskista tulee Atalantan kaikkien aikojen kallein pelaajamyynti, sekä historian toiseksi arvokkain ruotsalaispelaaja Zlatan Ibrahimovicin jälkeen.

Juventuksen ja Kulusevskin välinen pelaajasopimus ulottuu vuoteen 2024.

Kulusevski on Ruotsissa syntynyt ja kasvanut pohjoismakedonialaisten vanhempien vesa. Kulusevski pelasi muutaman poikamaaottelun myös Pohjois-Makedonian riveissä, mutta valitsi jo varhain Ruotsin paidan. A-maajoukkuedebyyttinsä hän teki viime marraskuussa, ja taistelee nyt jo paikasta ensi kesän EM-joukkueeseen.

Tällä kaudella Kulusevski on tehnyt Serie A:ssa neljä maalia. Hän on TOP 5 -liigojen nuorin vähintään kolmeen sarjamaaliin pystynyt pelaaja. Maalisyöttöjä ruotsalaisella on peräti seitsemän. Se riittää Serie A:n syöttöpörssissä kakkospaikkaan. 20-vuotiaista ja nuoremmista pelaajista Euroopan TOP 5 -sarjoissa näin moneen maalisyöttöön on pystynyt Kulusevskin lisäksi vain Borussia Dortmundin Jadon Sancho..