Uskokaa tai älkää, mutta Cristiano Ronaldo oli ehtinyt pelata sarjaotteluita lähes kaksi vuotta ilman ainuttakaan tehtyä hattutemppua. Loppiaismaanantaina kuitenkin jysähti, kun Ronaldo teki kolme osumaa Cagliarin verkkoon Juventuksen 4-0 -kotivoitossa. Edellisen hattutemppunsa – tai tarkemmin sanottuna neljä maalia – Ronaldo oli tehnyt 18.3.2018, kun Real Madrid kukisti Gironan maalein 6-3.

Gracenote Live

@GracenoteLive
⚽⚽⚽ - Cristiano Ronaldo scores his first hat-trick in a league match since 18 March 2018, when he scored four goals for Real Madrid in a 6-3 home win over Girona FC.
#CR7 #JuveCagliari

Cristiano Ronaldo teki samalla Serie A -historiaa sikäli, että hänestä tuli ensimmäinen Serie A:ssa hattutempun tehnyt portugalilainen.

Football Index

@FootballIndex
First game of 2020 ✅
First hat-trick of 2020 ✅

Cristiano Ronaldo has wasted no time 🔥

He's become the first Portuguese player to score a hat-trick in Serie A history as Juventus beat Cagliari 4-0 🎩

#FootballIndex #FICommunity

Ronaldon ensimmäistä maalia edelsi Cagliari-puolustajan paha harhasyöttö. Viisinkertainen Ballon d’Or -voittaja aavisti tilanteen, nappasi pallon, kiersi maalivahdin ja sijoitti pallon tyhjään verkkoon.

Toisen osumansa Cristiano Ronaldo teki rankkarista. Veto suuntautui vetäjästä katsottuna oikeaan alakulmaan maalivahdin hypätessä vasemmalle. Pilkku tuomittiin, kun Paulo Dybala kaadettiin väärin ottein.

Hattutemppu sinetöityi, kun Cristiano Ronaldo ohitti lähietäisyydeltä 82. minuutilla maalivahdin ja muutti loppunumeroiksi 4-0. Vaihtopenkillä aloittanut Gonzalo Higuaín oli ampunut vain hetkeä aiemmin puolustajan jalan kautta taululle 3-0. Ottelun kaikki maalit syntyivät toisella puoliajalla.

Juventus nousi ainakin hetkeksi Serie A:n sarjakärkeen, mutta Inter voi nousta vielä maanantaina ohi, jos se kaataa iltaottelussa Napolin. Cagliari on sarjassa kuudentena.