Näkökulma: Simon Skrabbin unelmasiirrossa suuria uhkakuvia – menossa keskelle totaalista sirkusta

© Kuva: Juha Tamminen
Bournemouth taistelee Tottenhamia vastaan sarjapaikastaan! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Simon Skrabb siirtyy Italian Serie A:ssa pelaavan Brescian riveihin. Siirto on päällisin puolin varsinainen unelmasiirto. Pääseehän Skrabb samaan joukkueeseen tekemään yhteistyötä muun muassa Mario Balotellin kanssa, lue lisää. Bresciassa pelaa myös maalivahti Jesse Joronen. 

Siihen jalkapalloilullisesti kutkuttavat asiat loppuvatkin. Skrabbin Brescia-siirrosta tulee mielenkiintoinen, mutta asiassa on myös valtavasti pelillisiä uhkia. Brescian kausi on ollut sellainen, ettei Skrabbin keväästä tule jalkapalloilullisesti mitään unelmaa.

Brescian kausi on ollut nimittäin sanalla sanoen persoonallinen. Huuhkajien hyökkääjä menee keskelle säilymistaistelussa olevaa sirkusta. Linjaton seurajohto on tämän kauden aikana kerennyt olemaan rasisimikohun keskellä, kun presidentti Massimo Cellino vitsaili julkisesti Balotellin ihonväristä. Päävalmentaja Eugenio Corinille annettiin jo yhdet potkut, mutta kun paikkaaja Fabio Grosso sai lähteä kolmen ottelun jälkeen, otti seura Corinin takaisin. Grosso valmensi kolme tappio-ottelua niin, että maaliero oli -10.

Viime kierroksella Brescia hävisi Sampdorialle lukemin 1-5. Sampdoria laukoi tuossa ottelussa peräti 28 kertaa ja Joronen antautui siis viidesti.

Serie A:n raadollisuus tulee Skrabbille siis todennäköisesti keväällä tutuksi. Brescia rypee pelillisissä ongelmissa. Pallonhallintaa sillä on ollut koko sarjassa vähiten ja syöttöjen onnistumisprosentti on koko sarjan heikoin. Erikoistilannemaaleja se on päästänyt eniten koko Serie A:ssa.

Corini on suosinut 4-4-2-timanttimuotoa. Skrabb saanee mahdollisuutensa kymppipaikalla tai Balotellin kärkiparina. Brescia etenee 46-prosenttisesti kentän oikealta puolelta, joten pelaaminen on hyvin toispuoleista. Vastustajat ovat tämän kauden aikana ohjaamaan ja prässäämään Brescian pallonhallintaa tehokkaasti.

Huuhkajia ja Huuhkajien pelaajakehitystä ajatellen siirto on kuitenkin mainio. Skrabb saa todennäköisesti peliaikaa kovassa sarjassa ja pääsee testaamaan siipiään edelleen. IFK Norrköpingissä kolme kautta pelannut Skrabb on kehittynyt pelaajana nousujohteisesti. Hänen tasonsa Huuhkajien hyökkäyksessä on kasvanut tasaisesti.

Serie A:n raaka putoamistaistelu tarjoaa ainakin kovan haasteen.

Ja kun Huuhkajat punnersivat itsensä kisoihin, nousevat myös maajoukkueessa pelaavien pelaajien markkina-arvot ja imagot siirtomarkkinoilla. Todennäköisesti lisää Huuhkaja-siirtoja nähdään tämän vuoden aikana.

Jussi Leppälahti


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!

Bournemouth taistelee Tottenhamia vastaan sarjapaikastaan! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!