Tämän kauden kohutuimpiin pelaajiin kuuluva Erling Braut Håland debytoi lauantaina uuden seuransa Borussia Dortmundin paidassa, kun joukkue kohtasi Saksan Bundesliigassa Augsburgin vieraskentällä.

Norjalaishyökkääjä Håland, 19, ehti tehdä kauden ensimmäisellä puoliskolla itävaltalaiselle RB Salzburgille 28 maalia, kunnes hän siirtyi heti tammikuun alussa Dortmundiin.

Lauantaina hän aloitti ottelun vaihtopenkillä, mutta kentälle päästyään hänellä ei mennyt kuin 183 sekuntia, kun hän oli jo toimittanut pallon maaliin. Håland asteli kentälle 56. minuutilla Dortmundin ollessa 1-3-tappiolla. Vain hetkeä myöhemmin hän sai Jadon Sancholta syötön rangaistusalueelle ja laukoi pallon ensikosketuksellaan sisään. Pari minuutin päästä Sancho teki itse Dortmundin tasoituksen.

OptaFranz

@OptaFranz
183 - 183 seconds after being substituted on, @BlackYellow's @ErlingHaaland scores his first #Bundesliga goal. Phenomenon. #FCABVB

Hålandin näytös ei ollut kuitenkaan vielä ohi. Toisesta osumastaan hän sai kiittää Axel Witseliä ja Thorgan Hazardia, jotka järjestivät hänelle satavarman tekopaikan. Norjalaisen ei tarvinnut kuin siirtää pallo tyhjään maaliin.

Kymmenisen minuuttia ennen loppuvihellystä Håland viimeisteli hattutemppunsa. Augsburgin puolustuslinja pelasi uhkarohkean korkealla, ja Håland karkasi Marco Reusin syötöstä läpiajoon. Lopuksi teinitähti siirsi pallon vasemman jalkansa puolelle ja sijoitti pelivälineen takakulmaan. (Katso Viafreen video)

Huuhkajien keskikenttäpelaaja Fredrik Jensen oli Augsburgin avauksessa, mutta hänet otettiin vaihtoon 74. minuutilla.

Borussia Dortmund nousi 5-3-voiton myötä sarjataulukossa neljänneksi, Augsburg jatkaa kymmenentenä.