Palkanalennus ei kelvannut – MM-sankari Mario Götze ilmaiseksi tarjolla

© Kuva: Getty Images

Saksalle kesällä 2014 maailmanmestaruuden ratkaissut Mario Götze vaihtaa tulevana kesänä seuraa. 27-vuotiaan Götzen ja Borussia Dortmundin väliset jatkosopimusneuvottelut ovat Bildin mukaan päättyneet tuloksettomina. Lehti kertoo, että Götzen lähtö Dortmundista on varmaa.

Dortmund vahvisti äskettäin hyökkäystään norjalaissensaatio Erling Braut Hålandilla. Götzen agentti-isä Jürgenin kanssa on talvitauon aikana edelleen neuvoteltu, mutta ilman yhteistä säveltä.

Bildin kertoman mukaan Dortmund esitti Mario Götzelle merkittävää palkanalennusta, mutta pelaaja ei tähän suostunut. Tällä kaudella Götze ansaitsee noin kymmenen miljoonan euron vuosipalkkaa.

Götzellä ei ole aikomusta hakeutua uuteen seuraan tammikuussa, vaan hän katsoo mieluummin sopimuksensa loppuun ja vaihtaa kesällä ilmaiseksi maisemaa. Ottajia luulisi löytyvän. Näin Götze voinee tavoitella myös tuntuvaa allekirjoitusbonusta, sillä uuden seuran ei tarvitse maksaa Dortmundille siirtokorvausta.

Tällä kaudella Götze on pelannut 16 ottelussa, joissa hän on tehnyt kolme maalia ja syöttänyt yhden. Viime kauden tehosaldo oli seitsemän maalia ja seitsemän maalisyöttöä. Viime vuosikymmenen alkupuolella Götze puhkaisi kahdesti sekä kymmenen maalin että kymmenen maalisyötön rajan.

227 bundesliigaottelun teholukemat ovat 57 maalia ja 61 maalisyöttöä. A-maaotteluita Götze on pelannut 63.

Eurooppa-liigan finaalissa vedetään tunteella! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️