Petri Pasanen ja Pekka Lagerblom legendaottelussa – pääsivät muistelemaan myös koulubändiaikojaan

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Suomen entiset A-maajoukkuepelaajat Petri Pasanen ja Pekka Lagerblom pukivat viime perjantaina jälleen vanhan seuransa Werder Bremenin pelipaidan ylleen. Lahtelaislähtöiset pelaajat nähtiin yhtä aikaa Werdan pelaajalistoilla reilut puolitoista vuosikymmentä sitten, ja perjantaina oli aika osallistua Oldenburgissa pelattuun legendaturnaukseen.

Werder Bremen jätti miniturnauksessa taakseen Hamburger SV:n ja Borussia Mönchengladbachin, mutta sai tyytyä kakkossijaan taivuttuaan finaalissa VfB Oldenburgille 1-4. Bremenin joukkueessa nähtiin suomalaisten lisäksi muun muassa AiltonIvan Klasnic ja Tim Wiese.

Ottelun jälkeisessä videohaastattelussa fanijulkaisu Deichstube nosti esiin myös lahtelaislähtöisten pelaajien yhteisen bänditaustan. Pasanen ja Lagerblom soittivat kertaluontoisesti yhdessä ja ainoassa konsertissa kitaraa lahtelaisensa lukionsa päätösjuhlassa.

Futisura vei jo tuolloin runsaasti molempien aikaa, joten musiikkikurssin läpäisemiseksi opettaja ehdotti heille ja muutamille muille esiintymistä yleisön edessä. Keikkaa varten harjoiteltiin kuntoon kolme kappaletta.

– Se oli mieletöntä. Huikea tunnelma, hyväntuulinen Lagerblom totesi haastattelijalle.

– Sääli, ettei esityksestämme löydy videota. Tai ehkä parempi niin, Pasanen vastasi.

Pasasen ja Lagerblomin yhteinen historia on ulottunut viime aikoina myös television puolelle, sillä molempia on nähty usein TV-asiantuntijana. Lisäksi Lagerblom aloittelee valmentajanuraansa. Hänet nähtiin jo Lahdessa pelaaja-valmentajana, ja ensi kaudella mies valmentaa Hongan alle 11-vuotiaita junioreita.

Vanhan seuransa Werder Bremenin edesottamuksia suomalaiset sanovat seuraavansa edelleen tarkasti. Bremen on tällä hetkellä Bundesliigassa putoamisviivan alapuolella, mutta Lagerblom ja Pasanen uskovat vakaasti, että sarjapaikka säilyy.

– Me luotamme Werderin säilymiseen ilman muuta. Werder on näyttänyt viime vuosina taistelevansa loppuun asti, ja olen täysin varma, että he säilyvät nytkin, Lagerblom vakuuttaa.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS