Tammikuu lähestyy loppuaan, ja niinpä luonnollisesti myös siirtoikkunan sulkeutuminen on enää päivien kysymys. Euroopan TOP 5 -liigoissa voidaan hankkia tai lainata sopimuksenalaisia pelaajia vain perjantai-iltamyöhille saakka. Sitten kokoonpanot ovat kesään saakka lukitut.

Toistaiseksi siirtoikkunan isoimmat siirrot ovat antaneet vielä odotuttaa itseään – eikä mitään megarahakkaita kauppoja välttämättä edes nähdä. Transfermarktin mukaan siirtoja, joissa pelaajista on maksettu vähintään 20 miljoonaa euroa, on koko maailmassa nähty tammikuussa vain kahdeksan.

Rahakkain siirto tähän mennessä on 19-vuotiaan ruotsalaislupauksen Dejan Kulusevskin siirto Atalasta Juventukseen. Juventus maksoj Kulusevskista 35 miljoonaa euroa, mutta hän pelaa vielä kevään ajan lainalla Parmassa.

Myös Real Madrid hankki tulevaisuuden nimen, kun se kiinnitti 30 miljoonalla eurolla brasilialaisen Reinierin. Reinier siirtyy Madridiin Flamengosta.

20 miljoonan euron miehiä on sitten kuusi, joista ylivoimaisesti puhutuin ja kohutuin on Borussia Dortmundiin siirtynyt norjalaistykki Erling Braut Håland. Salzburgista Saksaan matkannut Håland on Transfermarktin arvioissa 45 miljoonan euron arvoinen, ja hän on jo ehtinyt paukutella kahdessa bundesliigapelissään viisi maalia, pyöreästi noin tunnin peliajalla.

Erling Braut Håland, tammikuun siirtoikkunan tähänastinen kohokohta. Kuva: Getty Images

Muita 20 miljoonan euron pelaajia ovat Julian Weigl (Borussia Dortmund -> Benfica), Raúl de Tomás (Benfica -> Espanyol), Stanislav Lobotka (Celta Vigo -> Napoli), Youssef En-Nesyri (Leganés -> Sevilla) ja Dani Olmo (Dinamo Zagreb -> RB Leipzig).

Erityisen kiinnostavia siirtoja ovat olleet myös Liverpooliin RB Salzburgista siirtynyt Takumi Minamino, Sevillasta LA Galaxyyn siirtynyt Chicharito ja tietysti Huuhkajien Simon Skrabbin siirtyminen Serie A:n Bresciaan.

Mitä sitten voimme vielä tulevien päivien aikana odottaa? Tässä jutussa nostamme esille tärkeimmät seurattavat siirtoikkunan viimeisille päiville.

Christian Eriksen

27-vuotias tanskalainen keskikenttäpelaaja on viittä vaille Internazionalen mies. Eriksen on jo kuvattu maanantaina Milanossa, ja jos kalkkiviivoilla ei tule mutkia matkaan, saattaa Inter julkaista jo maanantaina Eriksenin siirron Antonio Conten valmentamaan joukkueeseen. Tottenhamin jättävän Erikseninkin siirtosumman uskotaan asettuvan 20 miljoonan euron tietämiin.

Olivier Giroud

Antonio Conte on hankkinut Internazionaleen lyhyen ajan sisällä Valioliigasta jo Romelu Lukakun, Alexis Sánchezin ja Ashley Youngin. Joukko on täydentymässä Eriksenillä, mutta hänkään ei välttämättä jää viimeiseksi. Nelikko voi täydentyä viisikoksi, jos ranskalainen maailmanmestarikärki Olivier Giroud siirtyy Chelseasta Interiin. Giroud ei ole kallis hankinta, sillä hänen sopimuksensa Chelseassa umpeutuu tulevana kesänä.

Hankkiiko Antonio Conte jälleen Giroud’n täsmäaseekseen? Kuva: Getty Images

Giovani Lo Celso

23-vuotias argentiinalainen pelaa jo Tottenhamissa lainalla Real Betisistä, mutta Spursin on mahdollista lunastaa Lo Celso omakseen tammikuussa 32 miljoonalla eurolla. Kesällä hinta nousisi 41,5 euroon.

Bruno Fernandes

Manchester Unitedin valmentaja Ole Gunnar Solskjaer toivoo seuran värväävän useita vahvistuksia, jotta Mestarien liiga -paikasta voitaisiin kilvoitella. Mediassa on puhuttu jopa kuuden vahvistuksen tarpeesta. Vahvimmilla on 25-vuotias Bruno Fernandes. Toistaiseksi Sporting Lissabon on kuitenkin pyytänyt keskikenttäpelaajastaan Unitedin näkemyksen mukaan liian korkeaa summaa. Mediassa esillä ollut 61,5 miljoonan euron hintapyyntö voisi tehdä Fernandesista koko ikkunan arvokkaimman hankinnan.

Islam Slimani

Manchester Unitedin miehistö on kärsinyt paitsi loukkaantumisista, niin managerinsa mukaan myös väsymyksestä. Siksi kärkeenkin saatetaan tarvita uutta verta vastuuta ja peliminuutteja jakamaan. Media nosti äskettäin esille varsinaisen yllätysnimen, 31-vuotiaan algerialaisen Islam Slimanin. Slimani pelaa tällä kaudella Leicesteristä lainalla Monacossa, ja on tehnyt Ranskan Ligue 1:ssa komeat tehot, 13 ottelussa seitsemän maalia ja seitsemän maalisyöttöä.

Edinson Cavani

PSG:tä seitsemän kauden ajan edustanut Cavani on toinen huippukärki, jonka sopimus umpeutuu kesällä. Viimeistään ensi kauden alkaessa uruguyalainen edustaa uutta seuraa, mutta Atlético Madrid tekee kaikkensa, jotta siirto tapahtuisi jo tammikuussa – ja nimenomaan Madridiin. Kilpailua Atlético saa muun muassa Chelsealta ja Manchester Unitedilta, mutta mies itse haluaa mieluiten Atléticoon.

Moussa Dembele

Chelsea etsii markkinoilta uutta hyökkääjää, ja toivepelaajaksi on valikoitumassa 23-vuotias Dembele. Dembele on tehnyt tällä kaudella Lyonille 20 sarjaottelussa 12 maalia.

Krzysztof Piatek

Tottenham kaipaa uutta hyökkääjää Harry Kanen pitkän sairasloman takia, ja valinta saattaa kohdistua AC Milanissa vähille minuuteille jääneeseen puolalaiskärkeen. 24-vuotiasta Piatekia havittelevat kuitenkin myös Everton, West Ham ja Newcastle.

Löytääkö Piatek itsensä pian Valioliigasta? Kuva: Getty Images

Paco Alcacér

Borussia Dortmundin espanjalaishyökkääjä tarvitsee uuden seuran, etenkin Erling Braut Hålandin saavuttua. Huhuissa on mainittu muun muassa Valencia ja Newcastle.

Rodrigo Moreno

Myös Barcelona on tullut hyökkääjämarkkinoille Luis Suárezin loukkaannnuttua. Vahvimpana kandidaattina pestiin on pidetty Valencian hyökkääjä Rodrigoa.