Suomessa pelanneesta naisfutistähdestä tuli pelinappula – lempattiin maajoukkueesta toistamiseen

© Kuva: Getty Images

Kerroimme viime toukokuussa siitä, kuinka Suomessa Naisten liigassa pelannut Charlyn Corral oli pannut Espanjassa, naisten La Ligassa todella tuulemaan. Corral oli La Ligan maalikuningatar kaudella 2017-2018, ja viime kauden päätteeksi hänen maalinsa pääsi ehdolle Vuoden maaliksi. Viime kaudella Corral oli La Ligan maalitilaston kakkonen.

28-vuotiaan Corralin ensimmäinen seura Euroopassa oli suomalainen Merilappi United, josta matka jatkui pian Espanjaan. Täksi kaudeksi Corral siirtyi Levantesta Atlético Madridiin, jonka mukana hän on päässyt pelaamaan myös Naisten Mestarien liigaa.

Corral on pelannut kaksissa MM-kisoissa (vuosina 2011 ja 2015), ja vuonna 2014 hänet valittiin myös CONCACAF:in kolmanneksi parhaaksi pelaajaksi. Kova saavutus yhdysvaltalaistähtien keskellä.

Viime viikolla hyökkääjä sai kuitenkin pettyä, sillä hänen haaveensa olympialaisissa pelaamisesta vesittyi. Corral oli jo kertaalleen jätetty ulos CONCACAF:in olympiakarsintaturnauksesta, ja nyt historia toisti itseään. Syynä ovat mitä ilmeisimmin vanhat kaunat.

Meksikon pelattua kehnon MM-turnauksen vuonna 2015 Corral arvosteli julkisesti maajoukkueen päävalmentaja Leo Cuéllaria ja vaati tämän eroa joukkueen palattua Mexico Cityn lentokentälle. Cuéllar oli valmentanut Meksikon naisten maajoukkuetta yhtäjaksoisesti vuodesta 1998 lähtien, mutta maa ei ollut voittanut ainuttakaan yhdeksästä MM-kisapelistään.

– Uskon, että Cuéllar on tehnyt paljon ohjelman eteen, mutta me tarvitsemme uusia ideoita. En tee sitä itseni takia, vaan Meksikon ja naisten jalkapallon kasvun. Tarvitsemme lisää kilpailua ja enemmän kehittyviä pelaajia, Corral totesi tuolloin.

– Olen ihminen, joka sanoo asiat niin kuin ne ovat. Monet eivät halua puhua. Pelaajana hyväksyn virheeni, mutta joitain asioita valmentajat voisivat tehdä toisin. On häpeällistä, etten saa ilmaista itseäni ja puhua asioista.

Avautumisensa seurauksena Cuellar hyllytti Corralin maajoukkueesta, kunnes hänen valtakautensa vuonna 2016 päättyi. Roberto Medinan otettua vetovastuun Corralkin palasi maajoukkueeseen, kunnes tuli jälleen uusien olympiakarsintojen aikana.

Nyt Corral jätettiin taas rannalle, ja syykin on jokseenkin ilmiselvä ainakin hänen omasta mielestään. Meksikon maajoukkueen luotsiksi kun nousi viime kesän MM-kisojen jälkeen Leo Cuéllarin poika Christopher Cuéllar, heikoista nuorisomaajoukkuenäytöistään huolimatta.

Corral ei ratkaisua purematta niellyt, vaan avautui hyllytyksestään Twitterissä. Euroopassa pelaavia naisia joukkueeseen valittiin hänen puuttumisestaan huolimatta kolme, yksi heistä Corralin joukkuetoveri Atlético Madridista, Kenti Robles.

– Deja vú. Näyttää siltä, että historia toistaa itseään neljän vuoden välein. Kiitos viesteistänne, Corral aloitti selvityksensä.

Hän kertoo olevansa sataprosenttisessa kunnossa ja hyvin motivoitunut, eikä Atlético Madridilla olisi ollut mitään Corralin maajoukkuevalintaa vastaan.

– Sattuuko tämä? Totta kai. Olen aina tehnyt hommia saadakseni kantaa Meksikon lippua korkealla, ja tapa, millä jäin ulos, sattuu. Jälleen kerran.

– Jos se, että pelaan yhdessä maailman tärkeimmistä seuroista, pelaan naisten Mestarien liigassa ja olen tehnyt Euroopassa 94 maalia, ei riitä arvostuksen saamiseksi, yksi asia on minulle selvä: emme kunnioita maana meksikolaisia naisurheilijoita siten kuin he ansaitsisivat.

– Jos minun täytyy taas korottaa ääntäni naisfutiksen kehityksen puolesta, teen niin, kuten tein jo kerran aiemminkin, Corral lupaa.

Corralin päivitys on saanut yli 8 000 tykkäystä ja sitä on jaettu yli 2 000 kertaa.

Pohjois- ja Keski-Amerikan olympiakarsintaturnaus pelataan 28.1.-9.2. Yhdysvalloissa. Olympiapaikka on luvassa turnauksen kahdelle parhaalle maalle.

Lähteet: The Equalizer ja Mediotiempo


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.