Talviturnaus mutkistaa liigakalentereita – Bundesliigaa pelataan ehkä kesken Qatarin MM-kisojen

© Kuva: Getty Images
Suomen Cupissa KuPS - RoPS! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

MM-kisoja seuraavaksi isännöivä Qatar on saanut jalkapallomaailman monessakin mielessä sekaisin. Sykkyrälle menevät mahdollisesti myös liigojen ottelukalenterit, sillä Sport Bild kertoo, että Bundesliigaa suunnitellaan pelattavan myös vuoden 2022 MM-turnauksen aikana.

Qatarin MM-kisat pelataan ilmastollisista syistä talvella, kun yleensä maailman parhaat maajoukkueet ottavat mittaa toisistaan kesällä. Qatarissa asiaan päästään kuitenkin 21. marraskuuta, ja finaali pelataan 18. joulukuuta.

Saksan Bundesliigassa on tavattu pitää joulu- ja talvitaukoa – pitkälti niin ikään ilmastollisista syistä – ja normaalikalenterin mukaan kevätkausi käynnistyisi vasta 27.1.2023. Tällöin tauko venyisi peräti kymmenen viikon pituiseksi, ja seurat maksaisivat tältä ajalta MM-kisoissa pelaamattomille pelaajilleen palkkaa. Siksi Saksassa pohditaankin nyt pelaamista myös MM-kisojen aikana.

– Emme varmasti lähetä pelaajia, jotka eivät MM-kisoissa pelaa, kymmeneksi viikoksi lomalle. Kenties yhden tai kahden viikon huili olisi mahdollinen, ottelukalenteria pohtivassa valiokunnassa istuva Werder Bremenin manageri Frank Baumann kommentoi.

– On mahdollista, että Bundesliigassa pelataan kierroksia MM-kisojen aikana. Sitä, miten se onnistuisi, pohdimme tulevina viikkoina.

Näyttää jo varsin todennäköiseltä, että Saksan 2. Bundesliiga jatkuu heti MM-kisojen lohkovaiheen päätyttyä. Pudotuspeleihin kun uskotaan jatkavan vain vähän kakkosbundesliigan pelaajia.

Sport Bildin mukaan pääsarja voisi puolestaan jatkua, kun MM-kisat ovat edenneet puolivälierävaiheeseen. Tällöin mukana olisi siis enää kahdeksan maata. On kuitenkin mahdollista, että joukkueet, joiden pelaajia pelaisi paljon myös MM-kisojen ratkaisuotteluissa – kuten hyvin mahdollisesti Bayern München – eivät näillä kierroksilla pelaisi, vaan ne pelaisivat rästiottelunsa myöhemmin keväällä. Alustavasti MM-kisojen aikana pelattaisiin kaksi tai kolme bundesliigakierrosta.

Qatarin MM-turnaus vaikuttaisi luultavasti bundesliigakalenteriin myös sen alkupäässä. Sport Bildin mukaan kausi 2022-2023 käynnistyisi poikkeuksellisesti jo heinäkuun puolella 29.7. MM-kisatauolle puolestaan siirryttäisiin 13. marraskuuta, kahdeksan päivää ennen MM-kisojen alkua.

Luonnollisesti Qatarin MM-turnauksen pelaaminen marras-joulukuussa aiheuttaa suuria muutoksia myös muiden eurooppalaisten huippusarjojen sekä europelien ottelukalentereihin.


500% talletusbonus – 10€ talletuksella 60€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10 euroa.
  3. Saat pelitillesi heti 60€ pelirahaa vedonlyöntiin (maksimibonus 50€)

Suomen Cupissa KuPS - RoPS! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!