Tiesitkö tämän? Miesten Suomen Cupin voittaja ei saa enää paikkaa Eurooppa-liigan karsintoihin

© Kuva: Getty Images

Vielä viime vuonna miesten Suomen Cupin voittajajoukkue lunasti cup-voitosta suoran paikan Eurooppa-liigan karsintoihin. Viime vuonna europaikan sai sitä kautta Ilves, joka kukisti IFK Mariehamnin cupin finaalissa Ahvenanmaalla kesällä.

Miesten Suomen Cupin lohkovaihe käynnistyy lauantaina 25. tammikuuta. Tälläkin kertaa luvassa on rahapalkinto, mutta ei paikkaa Eurooppa-liigaan, vaan jotain muuta.

Finaalin voittaja saa palkinnoksi 50 000 euroa ja häviäjä 10 000 euroa. Cupin voittaja saa rahapalkinnon lisäksi paikan Euroopan jalkapalloliiton UEFA:n uuden seurajoukkuekilpailun eli Euroopan Konferenssiliigan (Europa Conference League) karsintoihin. Konferenssiliiga on kolmas Uefan seurajoukkuekilpailu Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan lisäksi.

Euroopan Konferenssiliigan ensimmäinen kausi käynnistyy vuonna 2021.

LUE LISÄÄ: UEFA perustaa uuden kilpailun – suomalaisseuroille uudenlainen mahdollisuus