Yli sadan maaottelun hollantilaislegenda siirtyy valmentamaan Kiinaan

© Kuva: Getty Images
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Viime kauden jälkeen Feyenoordin jättänyt Giovanni van Bronckhorst on nimitetty kiinalaisen Guangzhou R&F:n päävalmentajaksi tulevaksi kaudeksi, kertoo Reuters. Hän korvaa tehtävässä serbialaisen Dragan Stojkovićin, joka jätti pestin perjantaina.

Van Bronckhorst, 48, toimi valmentajana Feyenoordissa kesästä 2011 lähtien eri rooleissa, joista viimeisimpänä edustusjoukkueen käskyttäjänä neljä vuotta. Hän ilmoitti vuosi sitten tammikuussa, että jättää paikkansa päävalmentajana viime kauden päätteeksi. Feyenoordissa hän saavutti yhden Eredivisien mestaruuden ja kaksi Hollannin cupin voittoa.

Omalla pelaajaurallaan van Bronckhorst muistetaan kotimaansa sarjojen lisäksi Rangersista, Arsenalista ja Barcelonasta.

Hollannin A-maajoukkueessa hän esiintyi 106 kertaa. Van Bronckhorstia useammin Hollannin miesten maajoukkueessa ovat pelanneet vain Rafael van der Vaart (109), Frank de Boer (112), Edwin van der Sar (130) ja Wesley Sneijder (134).

Laitapuolustajana ja keskikentällä pelannut Van Bronckhorst päätti maajoukkueuransa vuoden 2010 MM-turnaukseen, jossa hän toimi Hollannin kapteenina. Hollanti ylsi kisoissa aina loppuotteluun saakka, mutta hävisi turnauksen päätöspelissä Espanjalle jatkoajan jälkeen 0-1.

Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!