Se, että Bundesliigan kärkikaksikko päätyi sunnuntain keskinäisessä kohtaamisessaan maalittomaan pistejakoon, teki sarjalle jälleen kerran todella hyvää. Käsillä on autenttinen mestaruustaisto.

21 kierroksen jälkeen Bayern München johtaa sarjaa edelleen pisteen erolla RB Leipzigiin. Borussiat Dortmund ja Mönchengladbach seuraavat Bayernia neljän pisteen takamatkalla, mutta Mönchengladbachilla on peli vähemmän pelattuna, sillä sunnuntain kohtaaminen Kölniä vastaan peruttiin myrskyn takia.

Täysin kohtuuttoman kaukana eivät ole myöskään Bayer Leverkusen (6 pistettä kärjestä), Schalke (8) ja Hoffenheimkaan (10).

Allianz Arenalla pelattiin todella vauhdikas ja hyvätasoinen ottelu, jossa vain ei nähty maaleja. Samalla Bayern München jäi ensimmäistä kertaa ilman maaleja koko kaudella, kun lasketaan kaikki ottelut Bundesliigasta, Mestarien liigasta ja Saksan Cupista mukaan. Jos huomioidaan myös 3.8. pelattu Saksan Supercup, niin silloin Bayern nollattiin niin ikään. Borussia Dortmund voitti Supercupin maalein 2-0.

RB Leipzig on tehnyt tuloaan kohti Bundesliigan kärkitaistoa jo useampia vuosia, mutta tänään saatu piste oli sen ensimmäinen Bayernin kotistadionilta Allianz Arenalta. Kiinnostavasta RB Leipzig oli myös edellinen Bundesliigassa Bayernin nollannut joukkue. Tuo tapahtui viime toukokuussa Leipzigissa.

Squawka

@Squawka
RB Leipzig are the first team to keep a clean sheet against Bayern Munich in the Bundesliga or Champions League this season.

And it earns them their first-ever point at the Allianz Arena. 💪

Gracenote Live

@GracenoteLive
❌ - Bayern München fail to score in a Bundesliga match for the first time since a 0-0 away draw at RB Leipzig on 11 May 2019. #FCBRBL

Tiivis puolustus antoi Leipzigille mahdollisuuden jopa täyteen pistepottiin, mutta surkea sihti tuhosi toiveet voitosta. Leipzig loi kaikkiaan kahdeksan maalintekopaikkaa, muttei onnistunut kertaakaan laukomaan kohti Bayernin maalia.

Päätuhlarina ”kunnostautui” 20 sarjamaalia tällä kaudella paukutellut Timo Werner, jolla oli paikkoja ainakin kolmeen maaliin. Milloin puolustus ehti RBL-hyökkääjän laukausten tielle, ja milloin hän ampui avopaikasta ohi. Näin tapahtui ainakin 63. minuutilla, kun Christopher Nkunku löysi Wernerin täysin vapaana parhaasta maalintekosektorista.

Gracenote Live

@GracenoteLive
🎯 - RB Leipzig fail to produce a single shot on target for the first time in a Bundesliga match. #FCBRBL

Oli Bayernillakin omat saumansa. Paras paikka syntyi kenties 80. minuutilla, kun Leon Goretzka laukoi kohti alakulmaa. Leipzigin maalivahti Peter Gulacsi esitti kuitenkin todellisen paraatipelastuksen.

54. minuutilla erotuomari ehti jo näyttää Bayern Münchenille rankkaria, kun Dayot Upamecano kaatoi Robert Lewandowskin boksissa. Videotarkistus esitteli kuitenkin parhaita puoliaan, sillä VAR osoitti selkeästi Lewandowskin olleen paitsioasemassa ennen pallon saamista.

Tämä pelasti samalla ranskalaistoppari Upamecanon syntipukiksi joutumiselta. Ilman tuota – lopulta merkityksettömäksi osoittautunutta – kömmähdystä 21-vuotias Leipzig-puolustaja pelasi nimittäin koko lailla täydellisyyttä hiponeen ottelun.

Squawka

@Squawka
Dayot Upamecano's game by numbers vs. Bayern:

100% take-ons completed
100% aerial duels won
61 touches
10 recoveries
8 clearances
4 interceptions
3 blocks
2 take-ons
2 tackles made
2 aerial duels
1 clean sheet

And no penalty conceded thanks to VAR. 😉