EM-kisoihin Huuhkajien kanssa mielivä Jasse Tuominen löysi yhteispelin huippunopeasti joukkuetoverinsa kanssa – suomalaishyökkääjälle kehuja otteistaan

© Kuva: Juha Tamminen

BK Häckenin molemmat suomalaispelaajat, toppari Joona Toivio ja hyökkääjä Jasse Tuominen, pelasivat täydet minuutit sunnuntain Ruotsin cupin lohkovaiheen avauskierroksen paikallisottelussa GAISia vastaan.

Peli oli Häckenin ja Suomen A-maajoukkuepelaajien näkövinkkelistä mainio, sillä Häcken voitti selvin lukemin 3-0.

Hiljattain Häckeniin Tuomisen tavoin liittynyt tanskalaishyökkääjä Alexander Söderlund oli ehtinyt harjoitella uuden joukkueensa kanssa vain kahdesti, mutta ruotsalaislehti Expressenin mukaan vähäinen treenaaminen uudessa ympäristössä ei näkynyt lainkaan pelaajan otteissa sunnuntaina.

Häckenin hyökkäysosasto esiintyi mainiosti, ja Söderlund olikin mielissään siitä, miten maalin mieheen tehneet Viktor Lundberg ja Daleho Irandust sekä Tuominen suoriutuivat hänen lähettyvillään.

– Jasse ja minä löysimme toisemme todella hyvin vain kahden harjoituksen jälkeen. Olin todella paljon mukana pelissä niin, että se saa minut odottamaan jatkamista sillä tavalla, Söderlund kehui Expressenille.

Myös Häckenin päävalmentaja Andreas Alm oli tyytyväinen kahden uuden suojattinsa yhteispelin sujuvuudesta. Tuominen siirtyi Häckeniin talvella valkovenäläisestä BATE Borisovista ja on tehnyt selväksi halunsa taistella paikasta Huuhkajien EM-kisamiehistöön.

– Pelaajille, jotka ovat harjoitelleet yhdessä vain 120 minuuttia, on hyvä saada se (onnistuminen). Joskus se menee niin. Kemiassa on kyse pelin ymmärtämisestä ja se voi tulla suoraan, Alm sanoi.

Maalin ja syötön ottelussa viimeistelleeltä Irandustilta, 21, kysyttiin, millaista oli pelata Tuomisen ja Söderlundin kanssa.

– He ovat kaksi hyvää pelaajaa. Voin antaa vaikeitakin syöttöjä ja luottaa siihen että he saavat ne haltuun, hän vastasi.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva oli myös paikalla sunnuntain ottelussa tarkkailumatkallaan, eivätkä Tuomisen ja Toivion hyvät otteet jääneet varmasti huomaamatta.