EM-lippuarvonnan tulos tukki matkanjärjestäjän verkkopalvelun – ”Myytiin tuhat matkaa viikonloppuna”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomalaiset futisfanit saivat viime torstaina tietää EM-kisojen lippuarvonnan tuloksen. Sitten alkoi vyöry matkapakettien luo.

Osa oli ehtinyt varata matkat ja majoituksen jo etukäteen, mutta suuri osa todennäköisesti odotti lippuarvonnan tulosta. Me haastattelimme Elämysmatkojen toimitusjohtajaa, Pasi Latvaa, ennen kuin lippuarvonnan tulos oli tiedossa. Tuolloin ilmassa oli odottava tunnelma.

– Suurin osa paikoista on vielä jäljellä, koska kaikki odottavat lippuarvonnan tulosta. Kun arvontatulos on selvillä, on odotettavissa, että paikat menevät aika nopeasti, Latva sanoi SuomiFutis-sivustolle päivää ennen lippuarvonnan tulosta.

Miltä tilanne mahtaa näyttää nyt? Me soitimme Latvalle ja kysyimme, kävikö ennustus toteen.

– Heti torstaina, kun tulokset tulivat, meidän verkkokauppamme melkein kyykkäsi. Saatiin viime hetkellä nostettua ylös, vaikka oltiin kyllä varauduttu siihen [kävijäpiikkiin], Latva kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Elämysmatkojen kautta Huuhkajien avausotteluun Kööpenhaminaan pääsee lentäen tai bussilla. Suomen kaksi muuta lohko-ottelua pelataan Pietarissa. Sinne Elämysmatkat tarjoaa kulkuvälineiksi laivaa, junaa, lentokonetta ja bussia. Mitä matkapaketteja on ostettu eniten?

– Risteilyä menee älyttömiä määriä. Junapaketit ovat myös olleet verrattain suosittuja. Vastaavasti Kööpenhaminan-otteluun on mennyt lentopaketteja.

Mitä tarkoittaa ”älyttömiä määriä”? Kuinka paljon matkapaketteja on myyty?

– Viikonlopun korvilla (torstai-sunnuntai) meni tuhannen kappaletta. Se on meidän ennätys tällaisella aikavälillä. Mutta paikkoja on siis kyllä vielä jäljellä.

Onko kaikkia paketteja vielä jäljellä?

– Joka pakettiin on vielä tilaa, mutta hotellivalikoima alkaa kaventua.

Mitä se tarkoittaa käytännössä?

– Jos haluaa Kööpenhaminasta kolmen tähden hotellin, kannattaa varata nopeasti. Eli enemmän on jäljellä kahden ja neljän tähden hotelleja. Sama juttu Pietarissa. Ja laivallakin edullisimmat hytit menevät nopeimmin. Eli jos haluaa itse vaikuttaa hintaan tai hotellin sijaintiin, niin kannattaa varata nopeasti.

Voit tutustua Elämysmatkojen matkapaketteihin tästä.

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila


JUVENTUS – BARCELONA
25€ LIVEVETO

1. Avaa pelitili Betsafelle.
2. Talleta vähintään 20€ ja aktivoi 100% talletusbonus.
3. Saat pelitilillesi heti Juventus – Barcelona otteluun 25€ ilmaisen livevedon.