FC Hongan manageri paljasti syyn Suomen Cupin Metroderbyn erikoiselle ajankohdalle – harmitteli myös jo pelatun HIFK-ottelun kummallisuutta

© Kuva: Juha Tamminen

Vahden viikon päästä, torstaina 27. helmikuuta, pelattava Suomen Cupin Metroderby eli FC Honka-HJK pelataan Tapiolan Urheilupuistossa jo klo 15 alkaen. Aikainen alkamisaika johtuu kuitenkin eri asiasta kuin vaikkapa viime viikolla väännetyn TPS-HIFK:n kohdalla.

TPS ja HIFK ovat molemmat ns. korkean riskin joukkueita, joten turvallisuuskysymys nousee esiin joukkueiden kohdalla. Alun perin joukkueiden piti pelata Turussa perjantai-iltana, mutta ottelu siirrettiin alkavaksi jo klo 14.

LUE LISÄÄ: TPS:n tapahtumapäällikkö kertoi tylyn faktan Suomen Cupin otteluista: ”Emme ole budjetoineet euron latiakaan”

Tulevan Metroderbyn kohdalla syy on kuitenkin eri.

– Tässä on taustalla se, että lähdemme silloin lauantaina (29.2.) leirille Espanjaan, ja HJK:nkin pitäisi käsittääkseni lähteä samana päivänä tai jopa perjantaina. Ottelu piti saada pelattua ennen sitä, eikä meillä yksinkertaisesti ole hallissa otteluvuoroa keskellä iltaa, Hongan manageri Hexi Arteva kertoi perjantaina SuomiFutis-sivustolle.

Lähtökohtaisesti peli pelataan Esport Arenalla, mutta on myös mahdollista, että se yritetään pelata ulkona Tapiolan Urheilupuiston nurmella.

– Siitä tehdään päätös maanantaina tai tiistaina, kun saadaan kymmenen päivän sääennusteet, Arteva kertoi.

Jos ulkona ei pystytä pelaamaan, ottelu väännetään Esport Arenalla. Näin Honka olisi halunnut toimia myös tammikuussa HIFK:ta vastaan.

Hongan ja HIFK:n välinen Suomen Cupin ottelu oli tarkoitus pelata lauantaina 25. tammikuuta, mutta se peruuntui. Urheilupuiston nurmen kunto todettiin sellaiseksi, ettei kenttää pidetty pelikelpoisena.

Peli oltaisiin voitu pelata samana päivänä Esportilla, mutta HIFK vetosi ottelusiirtoon, koska joukkueen pelaajilla ei ollut toisia, tekonurmelle soveltuvia jalkapallokenkiä mukana.

Artevan mukaan Honka infosi ennen ottelua HIFK:ta kenttätilanteesta ja aikoo toimia samoin HJK:n kohdalla.

Honka-HIFK siirrettiin heti seuraavalle päivälle ja se pystyttiin pelaamaan nurmella. Pääkaupunkiseudun kamppailu jouduttiin kuitenkin pelaamaan tyhjille katsomoille, kun Honka ei pystynyt saamaan paikalle tarvittavaa määrää järjestyksenvalvojia.

Arteva ei ole pahoillaan kannattajien puuttumisesta taloudellisessa vaan urheilukulttuurillisessa merkityksessä. Seurapomo olisi toivonut halukkaiden pystyvän seuraamaan paikan päällä poikkeuksellista ottelua. On harvinaista, että Suomessa pystytään pelaamaan tammikuussa tai talvikuukausina luonnonnurmella.

– Takaisku oli se, että yleisö ei saanut nauttia tammikuussa hienolla nurmella pelatusta ottelusta vaan siinä tuli tuommoinen kummallisuus.

Hongan joukkue kasassa

Honka viettää Espanjan-leirin Malaga-Marbella-akselilla ja pelaa leirin aikana kaksi ottelua. Vastassa ovat norjalaisseurat Sandnes Ulf sekä Viking Stavanger.

Leirillä Honka ei testaa uusia pelaajia.

– Kyllä meillä on joukkue kasassa, Arteva vakuutti.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros