Futiskannattajat menettivät Uefan teknisen vian takia satoja euroja -”Todella ala-arvoista toimintaa”

© Kuva: Getty Images

Euroopan jalkapalloliitto Uefa pahoittelee ensi kesän EM-kisojen lipunmyynnissä tapahtunutta teknistä vikaa, jonka takia jotkut kannattajat ovat menettäneet useita satoja euroja.

Uefa laittoi keskiviikkona myyntiin uuden satsin lippuja ihmisille, jotka eivät sellaisia onnistuneet aiemmin saamaan. Monet kannattajat joutuivat pettymään ostostensa jälkeen, kun Uefa lähetti tunteja myöhemmin sähköpostin, jossa se kertoi, että rahansiirto ja siten lippujen ostaminen on peruttu.

– Lippuja tuli myyntiin, koska kannattajat eivät olleet ajallaan maksaneet lippuja, jotka he olivat aiemmin tilanneet. Nämä liput tulivat myyntiin myöhemmin, kommentoi Uefa tiedotteessaan.

– Teknisestä viasta johtuen myyntiin tuli hetkeksi pieni määrä lippuja, joita ei ollut tarkoitettu myytäväksi.

– Lippuja ostaneet kannattajat saivat peruutussähköpostin, eikä heidän luottokorttejaan laskutettu.

Rahallisia menetyksiä tapahtui silti, kun innokkaat kannattajat rupesivat varaamaan matkoja ja majoituksia kisoja varten heti liput ostettuaan.

Torquaysta kotoisin oleva James kertoi BBC Sportille, että hän jonotti Uefan verkkosivuilla 90 minuuttia, kunnes sai ostettua kuusi ottelulippua 700 punnan (noin 840 euron) hintaan.

– Sitten varasin ystävieni kanssa hotellin Lontoosta. Valitsin paketin, jossa ei ole peruutusoikeutta, koska en mitenkään osannut odottaa, että lippumme peruttaisiin. Menetin 200 puntaa, joita en tule samaan takaisin.

– [Uefan] sähköpostissa ei ollut anteeksipyyntöä, ja se oli todella, todella ala-arvoista toimintaa.