Kicker: Syy Jürgen Klinsmannin eroon toteutumattomissa siirtotoiveissa – pyysi jopa neljää maailmanmestaria

© Kuva: Getty Images

Hertha Berlin oli yllättäen tammikuun siirtoikkunassa maailman eniten rahaa uusiin pelaajiin sijoittanut seura. Hertha pani haisemaan uusiin hankintoihin muhkeat 78 miljoonaa euroa.

Suurista sijoituksista huolimatta Herthan nimekäs valmentaja Jürgen Klinsmann ilmoitti viime viikolla täysin yllättäen eroavansa toimestaan. Syyksi päätökselleen Klinsmann kertoi ”luottamuspulan” seurajohdon kanssa. Ex-maalitykki ehti valmentaa Herthaa vain 76 päivän ajan.

Nyt Kicker on kertonut, että Klinsmannilta ei ollut jäänyt huomaamatta, että Herthan taustalla on nykyisin bundesliigahistorian kallisarvoisin rahoitusdiili. Sen takana on upporikas liikemies Lars Windhorst.

Vaikka Hertha törsäsikin tammikuussa aidon suurseuran lailla, oli Kickerin mukaan Klinsmannilla vielä huomattavasti kunnianhimoisempia suunnitelmia. Hän oli nimittäin esittänyt seurajohdolle peräti neljän vuoden 2014 maailmanmestarijoukkueen jäsenen hankintaa.

Klinsmannin merkittävimpiin toiveisiin kuuluivat Borussia Dortmundin Mario Götzen ja PSG:n Julian Draxlerin hankinnat. Hän ehdotti tähtipelaajia Hertha-johdolle, mutta turhaan.

Nimekkäät toiveet eivät päättyneet tähän. Klinsmann teki kulissien takana töitä 26-vuotiaan Saksan nykyisen maajoukkuemiehen Emre Canin värväämiseksi. Can palkkatoiveineen oli kuitenkin Herthalle vielä aivan liikaa. Lopulta Can siirtyikin siirtoikkunan viimeisenä päivänä Juventuksesta Borussia Dortmundiin. Siirto oli aluksi loppukauden laina, mutta Dortmund tiedotti tiistaina osto-optionsa lunastamisesta.

Götzen ja Draxlerin lisäksi Klinsmann oli kiinnostunut kahdesta muustakin saksalaisesta maailmanmestarista, nimittäin Arsenalin Mesut Özilistä ja Vissel Kobesta turkkilaiseen Antalyasporiin siirtyneestä Lukas Podolskista. Seurajohdon sisällä Klinsmannin ”glamour-toiveita” ei kuitenkaan kuunneltu, vaan Hertha pyöritteli pikemminkin nimiä MLS:stä ja Skotlannin Valioliigasta (mm. Huuhkajissakin nähtyä Niko Hämäläistä).

Herthan tammikuun neljästä hankinnasta lopulta vain argentiinalainen Santiago Ascacibar oli Klinsmannin toivepelaajia. Muut kolme olivat olleet Herthan listoilla jo ennen Klinsmannin seuraan saapumista.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!