Bayer Leverkusen ja Borussia Dortmund tarjosivat viime viikonloppuna huikean jalkapallonäytelmän Saksan Bundesliigassa. Maaleja nähtiin urakalla, kun Leverkusen nousi kotistadionillaan tappioasemasta 4-3-voittoon.

– Oli hieno kokemus, ja tosiaan oli pari kaveria kylässä, niin hekin sanoivat, että ihan selkeästi yksi viihdyttävimpiä pelejä, mitä ovat kokeneet, Hradecky sanoi Suplan Bundes-Luke -podcastissaan.

Leverkusen johti ottelua 1-0 Kevin Vollandin maalilla, mutta Dortmund tuli vain hetkeä myöhemmin tasoihin Mats Hummelsin puskulla. Puolen tunnin pelin jälkeen Emre Can vei vieraat johtoon komealla kaukolaukauksella, ja kun Volland osui toistamiseen hetki ennen taukovihellystä, pukukoppeihin asteltiin 2-2-lukemissa.

52. minuutilla brittiteini Jadon Sancho vei Dortmundin johtoon, mutta videotuomari VAR hylkäsi maalin.

– Aikaisemmassa tilanteessa heidän toinen pelaajansa teki rikkeen, sen takia otettiin maali pois – ihan oikeutetusti, Hradecky selitti.

– Sitten sen jälkeen meillä oli tosiaan Kai Havertz läpi, hän veti tolppaan. Kaksi minuuttia sen jälkeen Dortmund teki hyväksytyn maalin ja sitten tulimme 1,5 minuutissa ohi, Huuhkajaveskari kiteytti.

Kuten ”Luke” tiivisti, ottelu huipentui Leverkusenin uskomattomaan nousuun. 81. minuutilla Leon Bailey tasoitti lukemat 3-3:een ja seuraavasta tilanteesta Lars Bender puski voittomaalin.

Voitto maistui mielettömän hyvältä turkulaiskassari Hradeckylle, joka onnistui nollamaan Dortmundin kohuhankinnan Erling Braut Hålandin ottelussa. Norjalaissensaatio Håland, 19, oli tehnyt Dortmundille ensimmäisissä kolmessa ottelussa seitsemän maalia.

– Ensimmäistä kertaa tämän seuran kanssa kaadettiin Dortmund. Ei hienompaa tapaa voinut oikein kuvitellakaan. Lupasin mitä tapahtuikin, että Hålandin nollaan, mutta hirveän montaa muuta ei enää kyllä nollattu. Kolme maalia selän taakse, mutta voitto kelpaa silti, Hradecky iloitsi.

Hradeckyn ja Leverkusenin ottelut Bundesliigassa jatkuvat lauantaina 15.2., kun Union Berlin isännöi joukkuetta klo 16.30 alkavassa ottelussa. Peli näkyy Viasat Sport HD -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa.