Rangers selvitti keskiviikkona ensimmäisenä joukkueena tiensä Euroopa-liigan 16 parhaan joukkoon. Rangers haki Portugalista 1-0 -voiton Bragasta, ja eteni jatkoon yhteismaalein 4-2. Paikka jonkin eurokilpailun neljännesvälierävaiheessa on Rangersille ensimmäinen yhdeksään vuoteen.

Gracenote Live

@GracenoteLive
💪🏻 - @RangersFC reach the round of last 16 in a European competition for the first time since the 2010/11 Europa League. #UEL #SCBRFC

Eilisen ottelun ainoan maalin teki Ryan Kent. Lisäksi avausjaksolla Ianis Hagi hassasi rangaistuspotkun.

Rangersin joukkueesta katsomossa oli HJK:stakin tuttu Alfredo Morelos, joka sai edellisessä ottelussa pelikieltoon johtaneen varoituksen. Morelos on tehnyt tällä kaudella Eurooppa-liigassa karsintavaihe mukaan lukien jo 14 maalia, ja hän johtaa kilpailun maalintekijätilastoa.

Huuhkajien 24-vuotias keskikenttämies Glen Kamara seurasi koko ottelun vaihtopenkiltä. Kamara on ollut koko kauden ajan Rangersin avauskokoonpanon vakiomies, mutta yhtäkkiä helmikuussa hänen peliaikansa on huvennut dramaattisesti.

Rangersin neljässä viimeisessä sarjapelissä Kamara on vain pelannut kaksi minuuttia, eikä viimeisessä kolmessa lainkaan. Kaksi kertaa hän on ollut kokoonpanon ulkopuolella ja kerran vaihtopenkillä.

Braga-otteluparin avausosassa Kamara oli aloituskokoonpanossa, mutta hänet otettiin vaihtoon 54 peliminuutin jälkeen. Lehdistö antoi suomalaiselle heikkoja arvosanoja, ja kannattajatkaan eivät sosiaalisessa mediassa Kamaraa kehuneet siten, miten totuttua on.

Kaikkein pisimmälle meni nimimerkki ”GoodCopBabcock” suojatun Twitter-tilin takaa. Hän kirjoitti Kamarasta näin:

[readmore from=Kamara-Glen]

– Kamara pani Rangers-uralleen tänään pisteen. Ei mitään saumaa, että hän on täällä vielä kesän jälkeen. Ensimmäinen kunnon tarjous ja tartumme siihen heti.

Muutkin kommentoijat toivoivat Kamaran saavan pienen tauon peleistä, jotta vire taas löytyisi. Päätä ei silitelty, ja ainakin hetkellisesti asema Steven Gerrardin papereissa tuntuu heikentyneen. Toivotaan kuitenkin, että luottamus palautuu ja Kamara nousee taas takaisin omalle erinomaiselle tasolleen.

Craig Stevenson

@stevensoncraig
No gna slate him but Morelos not playing in the next leg could be a blessing.
Him and kamara were a special kind of awful tonight.

Eurooppa-liigan loput 15 jatkajaa selvitetään torstai-iltana.