RB Leipzig nousi viime vuosikymmenellä Saksan mutatasoilta yhdeksi Bundesliigan isoimmista seuroista. Energiajuomayhtiö Red Bullin talliin kuuluva seura on esiintynyt kuluvalla kaudella edukseen sekä Saksan pääsarjassa että Mestarien liigassa.

RB Leipzig on tiukasti mukana Bundesliigan mestaruustaistossa. Joukkue on sarjassa kolmantena, mutta eroa sarjajohtaja Bayern Müncheniin on vain piste. Mestarien liigassa seura kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Tottenhamin.

Seuran noususta jalkapallomaailman terävimmän kärjen tuntumaan käy kiittäminen eritoten Red Bullin urheilu- ja jalkapallotoimintojen päällikköä, saksalaista Ralf Rangnickia.

RB Leipzigin ruotsalaispelaaja Emil Forsberg ja päävalmentaja Julian Nagelsmann hehkuttavat Rangnickia vuolaasti.

− Hän on todella tunteellinen tyyppi, ja siihen tunteeseen on helppo yhtyä, kun hän puhuu, Forsberg sanoo Guardianille.

Rangnickia on kehuttu erityisesti kykyjen tunnistamisesta ja laajasta kansainvälisestä verkostostaan, jonka hän on luonut.

− Hän tietää mitä tahtoo ja hän haluaa kaikki pienetkin yksityiskohdat oikein. Siitä pidän hänessä, hän ei ole koskaan tyytyväinen. Siksi seura on nyt siellä, missä on, Forsberg jatkaa.

RB Leipzigin päävalmentaja Nagelsmannia pidetään yhtenä jalkapallomaailman lupaavimmista managereista. Saksalainen on valmentajaksi erittäin nuori, vasta 32-vuotias, mutta on silti ehtinyt tehdä kovaa jälkeä ensin Hoffenheimissa ja nyt Leipzigissa.

Nagelsmann paljastaa Independentille ottaneensa RB Leipzigin valmentajapestin vastaan pitkälti Rangnickin ansiosta, vaikka kysyntää oli muualtakin. Nagelsmann kertoo, että jopa Real Madrid otti yhteyttä, mutta nuori luotsi päätti silti valita saksalaisseuran.

− Managerina on tärkeää, että seura näyttää uskonsa ja luottonsa. Oliver Mintzlaff (RB Leipzigin toimitusjohtaja) ja Ralf Rangnick osoittivat sen minulle, Nagelsmann sanoo.

Nagelsmannin mukaan RB Leipzig oli tarmokas yrityksessään saada juuri Nagelsmann päävalmentajakseen.

Niinkin tarmokas, että seura soitti silloiselle Hoffenheimin käskijälle jo vuotta ennen kuin se halusi yhteistyön Nagelsmannin kanssa alkavan.

− Moni seura soitti ja kertoi, että voisi ehkä haluta minut. Leipzigin kanssa ei ollut ehkä-sanaa, Nagelsmann avaa.

Sekä Forsbergin että Nagelsmannin mukaan RB Leipzig keskittyy erityisesti pelaajien kehitykseen. Kehittyminen on ensisijaista, ja palkinnot ovat luonnollista jatkumoa hyvin tehdystä työstä.

Kehitystyö on juuri yksi osa-alueista, joista Red Bullin urheilupomo Rangnickia on kehuttu.

− On kiinnostavaa työskennellä nuoren joukkueen kanssa, sillä pelaajat haluavat kehittyä, saavuttaa uusia asioita ja tulla paremmiksi joka päivä. Minä haluan samoja asioita, Nagelsmann sanoo.

RB Leipzig kohtaa Tottenhamin Mestarien liigassa ensi keskiviikkona 19. helmikuuta. Ottelupari alkaa Lontoossa, ja saksalaisseura pelaa kotiottelunsa tiistaina 10. maaliskuuta.