Robert Lewandowski sai vuosia sitten soiton Sir Alex Fergusonilta ja harkitsi siirtymistä Man Unitediin – seura ei antanut lähteä

© Kuva: Getty Images

Robert Lewandowski sai yllättävän puhelun vuonna 2012. Tuolloin 23-vuotias hyökkääjä oli juuri tehnyt 30 maalia Borussia Dortmundille kaikissa kilpailuissa kauden aikana ja oli kuuma nimi siirtomarkkinoilla.

Puhelimen päässä ei ollut kuka tahansa, vaan Manchester Unitedin tuolloinen manageri Sir Alex Ferguson.

– Puhuin hänen kanssaan kahden Dortmundissa vietetyn vuoden jälkeen ja todella ajattelin siirtoa Manchester Unitediin, Lewandowski kertoi Guardianille.

Borussia Dortmund ei kuitenkaan halunnut päästää kultakimpalettaan siirtymään. Nykyisin Lewandowski edustaa toista saksalaista mahtiseuraa Bayern Müncheniä ja johtaa koko Bundesliigan maalitilastoa 25 osumalla.

– Borussia Dortmund sanoi: ”Ei, se on siinä”. Se oli ensimmäinen kerta kun mietin siirtoa, koska saat puhelun Sir Alex Fergusonilta. Se oli nuorelle pelaajalla jotain uskomatonta. Se oli minulle erityinen päivä, Lewandowski muisteli.

Lewandowski, 31, sanoi haluavansa pelata vielä pitkään. Ja mikäs siinä, kun tulosta syntyy niin seura- kuin maajoukkueessa. Hän on ollut tälläkin kaudella huippuiskussa ja pelaa todennäköisesti uransa parasta jalkapalloa.

Viimeksi verkko heilui puolalaisen toimesta perjantaina, kun Bayern München kukisti Paderbornin 3-1. Lewandowski iski baijerilaisten kaksi viimeistä rysää.

– Minusta ei tunnu 31-vuotiaalta ja kaikki mitä teen nyt auttaa minua pysymään huipulla seuraavat 5-6 vuotta.