TPS sinnitteli Hongan isäntänä – Eetu Vertainen laukoi upean maalin HJK:lle

© Kuva: Juha Tamminen

Honka ja TPS jäivät maalittomaan tasapeliin Suomen Cupissa lauantaina Veikkausliigan A-lohkossa.

Honka hallitsi palloa ottelun ensimmäisen puoliskon ajan, mutta ei onnistunut luomaan selkeitä maalintekopaikkoja. 20 minuutin kohdalla Nasiru Banahene pääsi kiinni puolittaiseen laukaisupaikkaan, mutta TPS:n puolustus onnistui blokkaamaan vedon rangaistusalueen sisällä.

Puolen tunnin kohdalla TPS:lle avautui loistokas maalintekopaikka, kun Oskari Jakonen nosti pallon puolustuslinjan ylitse kohti Babacar Diopia. Hongan amerikkalaismaalivahti Tim Murray torjui Diopin chipin kuitenkin erinomaisesti kulmapotkuksi.

Hongan Robert Ivanov oli ensimmäisen puoliajan ainut varoitettu pelaaja. Jerry Voutilainen joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia jo 33 minuutin pelin jälkeen.

Honka lähti toiselle puoliajalla jälleen vahvemmin, ja kävi heti hyvin lähellä avausmaalia kulmapotkusta. Jere Koponen joutui ensimmäistä kertaa torjuntatöihin TPS:n maalilla 57 minuutin kohdalla, kun hän ohjasi Ivanovin puskun erinomaisella refleksitorjunnalla tiehensä. Ivanov tuli tilanteen jälkeen Jesper Karlssonia voimakkaasti jaloille, mutta selvisi ilman toista keltaista korttia ja ulosajoa.

Honka painoi toisella jaksolla kovasti päälle, mutta vihreäpaitojen viimeistely ei ollut tarpeeksi hyvää. 70 minuutin kohdalla Arlind Sejdiu laukoi pallon lähietäisyydeltä ylärimaan, eikä onnistunut ohjaamaan paluupalloa Koposen selän taakse.

Ottelu päättyi lopulta maalittomaan tasapeliin. Tuloksen myötä kumpikin joukkue on selviämässä lohkostaan jatkoon.

Puoli tuntia myöhemmin alkaneessa ottelussa Helsingin Jalkapalloklubi voitti IFK Mariehamnin 3-1-lukemin. HJK on voittanut kaikki neljä otteluaan Suomen Cupissa. Mariehamn pysyy lohkon pohjalla yhden pisteen voimin.

Eetu Vertainen vei kotijoukkueen 1-0-johtoon jo pelin 13. minuutilla, kun hänen tarkka kaukolaukauksensa upposi pysäyttämättömästi oikeaan yläkulmaan.

Puolen tunnin pelin kohdalla kotijoukkue tuplasi johtonsa pilkulta, kun Tim Väyrysen laukaus oikeaan alakulmaan jätti Oskari Forsmanin maalillaan voimattomaksi.

IFK Mariehamn nousi mukaan peliin vielä pelin viimeisillä hetkillä, kun Gustaf Backaliden viimeisteli pallon tyylikkäästi sisään kolme minuuttia ennen päätösvihellystä. HJK kuitenkin sinetöi kahden maalin voittonsa Ferhan Hasanin lisäajan osumalla.

Suomen Cup lauantaina 15.2.

Lohko A Veikkausliiga
13:00 TPS-Honka
13:30 HJK-IFK Mariehamn

Lohko B Veikkausliiga
14:00 FC Lahti-RoPS
14:30 Haka-Ilves

Lohko A Ykkönen
14:00 Mikkelin Palloilijat-EIF
14:00 MyPa-KTP

Lohko B Ykkönen
15:15 FF Jaro-AC Oulu
18:00 AC Kajaani-VPS

Juttua päivitetty kello 15:19 – HJK:n voittolukemat lisätty


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.