Tulikuumalle hyökkääjälle mediakielto – ”Erling puhuu mieluiten jaloillaan”

© Kuva: Getty Images

Norjan jalkapalloliitto NFF on määrännyt 19-vuotiaalle sensaatiohyökkääjälle Erling Braut Hålandille vajaat pari kuukautta kestävän haastattelukiellon. Borussia Dortmundiin tammikuussa siirtyneen Hålandin toivotaan antavan tekojensa puhua. Mediakiellolla halutaan rauhoittaa kohulupauksen keskittymistä Norjan maaliskuisiin EM-jatkokarsintaotteluihin.

Luonnollisesti Hålandin on annettava ottelujen yhteydessä TV-sopimusten vaatimat kommentit medialle. Myös 23. maaliskuuta hän esiintyy maajoukkuevalmentaja Lars Lagerbäckin rinnalla Norjan lehdistötilaisuudessa. Kahdenkeskisiä haastatteluja Hålandin kanssa ei tulla kuitenkaan pariin kuukauteen tekemään.

Samaa käytäntöä on noudattanut aiemmin myös Norjan itänaapuri Ruotsi, joka kielsi vuosien ajan Zlatan Ibrahimovicia antamasta medialle yksityisiä haastatteluja.

– Erling puhuu mieluiten jaloillaan, Norjan jalkapalloliiton lehdistöpäällikkö Svein Graff totesi Verdens Gangille.

Graffin mukaan Håland on ”yksi Euroopan kuumimmista hyökkääjistä”. Siksi häntä ei toivo haastateltavakseen vain urheilumedia, vaan nuorta miestä on pyydetty usein myös keskusteluohjelmien vieraaksi.

Norja pyrkii selviytymään ensimmäistä kertaa 20 vuoteen jalkapallon arvoturnaukseen. Se kohtaa Oslossa 26. maaliskuuta oman europlayoffinsa välierissä Serbian. Ottelun voittaja saa finaalissa vastaansa joko Skotlannin tai Israelin, palkintona paikka kesän EM-turnauksessa.

Erling Braut Håland on tehnyt kolmessa ensimmäisessä bundesliigaottelussaan seitsemän maalia ja rikkonut lukuisia muitakin ennätyksiä viimeksi kuluneen vuoden aikana.