Muun muassa Real Madridia ja AS Romaa pelaajaurallaan edustanut laitapuolustaja Cicinho, 39, kertoo avoimesti runsaasta alkoholin käytöstään pelaajauransa aikana kirjoittamassaan kolumnissa. Brasilialainen lopetti ammattilaisuransa keväällä 2018.

– Aloitin juomaan 13-14-vuotiaana. Minulle sanottiin, että olut on hyvää, joten aloin juomaan sitä. Kaikki alkoi ensimmäisestä juomasta, ja se päättyi vasta kun olin 30-vuotias, Cicinho kirjoitti Estado de Sao Paolo -lehden kolumnissaan Marcan mukaan.

– Kulutin melkein 20 vuotta elämästäni juomalla enemmän tai vähemmän kymmenen olutta päivässä. Poltin myös tupakkaa 11 vuoden ajan. Poltin ainoastaan kun olin humalassa, mutta join niin paljon…se oli melkein joka päivä, brasilialainen jatkoi.

Cicinho tajusi vasta 30-vuotiaana, että alkoholin käyttö vaikutti hänen uraansa jalkapalloilijana.

– Olin aina rakastunut jalkapalloon. Mutta jokin oli pielessä. Minua ei huvittanut enää mennä kentälle, eikä harjoituksiin. Olin 30-vuotias, ja pelasin AS Romassa, kun tajusin asian, Cicinho kertoi.

Nykyään Cicinho ei enää käytä alkoholia, eikä tupakoi. Hän on ollut raittiina nyt kahdeksan vuotta.

Brasiliainen edusti pelaajaurallaan Real Madridia reilun kahden kauden ajan. Hän pelasi myös muun muassa AS Romassa, Villarrealissa sekä Sivassporissa. Brasilian maajoukkuetta laitapuolustaja edusti 17 kertaa.