IS: Mehmet Hetemaj seuraa koronavirusta huolestuneena – pyytää huomioimaan vähäosaiset

© Kuva: Juha Tamminen

SJK:n keskikenttäpelaaja Mehmet Hetemaj kommentoi Ilta-Sanomien jutussa koronavirustilannetta. Koronavirus vaikuttaa muun muassa SJK:n pelaajiin siinä mielessä, että seura alensi koko henkilöstönsä palkkoja kolmen kuukauden ajaksi toimintansa ylläpitämiseksi.

Koko henkilöstö allekirjoitti päätöksen yhteisen hyvän nimissä.

Hetemaj muistuttaa IS:n haastattelussa, että jalkapallo on nyt sivuasia. Tilanne on kaikille uusi ja siihen pitää suhtautua vakavasti.

− Ihmisten terveys ja tämän viruksen selättäminen ajaa nyt kaiken edelle, ja meidän on ajateltava ennen kaikkea epidemian kannalta riskiryhmissä ja heikommissa asemissa olevia.

Kaksi- ja neljävuotiaiden poikien isänä Hetemaj sanoo kantavansa huolta taloudellisesta epävarmuudesta.

− Huoleni on kuitenkin etenkin pienyrittäjissä, joihin korona iskee todella kovasti. Toivottavasti tulevat tukitoimet riittävät kannattelemaan yrityksiä jaloillaan.

Veikkausliigan alku on siirtynyt koronaviruksen takia. Nyt on kuitenkin odotettava kärsivällisesti ja kuunneltava asiantuntijoiden neuvoja ja annettuja määräyksiä. Siitä huomauttaa myös Hetemaj.

− Huolehditaan siitä, että ikäihmisille ja muille riskiryhmiin kuuluville riittää ruokaa ja terveydenhoitoa, ja koetetaan samalla itse pitää mieli positiivisena.