Real Madridin laitahyökkääjä Rodrygo Goes on valittu jalkapallolehti Goalin NxGn 2020 -äänestyksessä maailman lahjakkaimmaksi teinipelaajaksi.

Äänestykseen osallistui journalisteja Goalin 43 eri maan toimituksesta. Kaikki ehdolla olleet pelaajat ovat syntyneet 1. tammikuuta 2001 tai sen jälkeen.

Palkinnon aiempiin voittajiin lukeutuvat Borussia Dortmundin Jadon Sancho, AS Roman Justin Kluivert ja AC Milanin Gianluigi Donnarumma.

Real Madrid pulitti 19-vuotiaasta Rodrygosta 45 miljoonaa euroa Santosille vuonna 2018, mutta brassitaituri siirtyi kotimaastaan Espanjaan vasta viime kesänä. Hän on pelannut ensimmäisellä kaudellaan Madridin edustusjoukkueessa 18 ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä seitsemän maalia ja syöttänyt kaksi.

Debyytissään Rodrygo ehti olla kentällä vain 93 sekuntia, kunnes hän heilutti verkkoa La Ligan kuudennella kierroksella 2-0-voitossa Osasunaa vastaan. Viime marraskuussa hänestä tuli nuorin ”täydellisen hattutempun” tehnyt pelaaja Mestarien liigassa, kun hän onnistui Galatasarayta vastaan maalinteossa molemmilla jaloillaan ja päällään. Hyvien otteiden myötä Rodrygo sai marraskuussa debyyttinsä myös Brasilian A-maajoukkueessa.

GOAL

@goal
When #NxGn 2020 winner @RodrygoGoes became the youngest ever Brazilian to score a hat-trick in the Champions League 🤩

– Ei ole järkeä voittaa tätä palkintoa, jos en osoita olevani sen arvoinen kentällä, kommentoi Rodrygo Goalille saatuaan pystinsä.

– Tämä palkinto motivoi minua paljon ja antaa minulle paljon itseluottamusta. Toivon, että voin jatkaa tätä kautta hyvin.

Goalin NxGn 2020 -äänestys – TOP 10

1. Rodrygo Goes (19) – Real Madrid & Brasilia

2. Ansu Fati (17) – Barcelona & Espanja U21

3. Mason Greenwood (18) – Manchester United & Englanti U21

4. Reinier (18) – Real Madrid & Brasilia U23

5. Eduardo Camavinga (17) – Stade Rennais & Ranska U21

6. Gabriel Martinelli (18) – Arsenal & Brasilia U23

7. Kangin Lee (19) – Valencia & Etelä-Korea

8. Mohamed Ihattaren (18) – PSV Eindhoven & Hollanti U19

9. Takefusa Kubo (18) – Mallorca (lainalla Real Madridista) & Japani

10. Ryan Gravenberch (17) – Ajax & Hollanti U19

Voit katsoa 50 pelaajan listan kokonaisuudessaan TÄÄLTÄ.

GOAL

@goal
It's official! 🤩

@realmadrid star @RodrygoGoes is our #NxGn 2020 winner!🥇