Kaupungin nimeä kunnioittavia faneja – virtuaalioluet ja -bratwurstit tuoneet alasarjaseuralle jo 100 000 euroa

© Kuva: Getty Images

Kun jalkapallokausi on seisahduksissa koronaviruspandemian vuoksi, joutuu seurojen talouskin ahtaalle. Silloin kysytään seuratoimijoilta luovuutta ja sitkeyttä, ja kannattajilta solidaarisuutta.

Tällaista on osoittanut ainakin Saksan neljännellä sarjatasolla Regionalligassa pelaava Rot-Weiss-Essen. Vajaan 600 000 asukkaan Essen on Saksan kymmenenneksi suurin kaupunki. RW Essen ei ole pelannut Saksan Bundesliigassa sitten 1970-luvun, mutta jalkapallonälkä kaupungissa on suuri. Tarkoittaahan Essen myös suomeksi syömistä.

RW Essen aloitti koronakriisin keskellä kampanjan, jossa se myi kannattajilleen pääsylippuja sekä virtuaalisia oluita ja bratwursteja. Kauppa on käynyt kuin häkä, sillä seura on saanut faneiltaan kampanjan kautta kasaan lähes 100 000 euroa sunnuntai-iltaan mennessä

VIP-lippuja (100€) oli myyty 17, pääsylippuja (10-25€) 3 212, oluttuoppeja (4€) 6 493 ja makkaroita (2,50€) mukavat 2 665 kappaletta.

Vaikka nettikauppa onkin käynyt mukavasti, on seurassa silti suuri toive, että kautta päästäisiin jossain vaiheessa jatkamaan. Mikäli kausi jäisi kesken, uhkaisi RW Esseniäkin jopa 2,5 miljoonan euron tappiot.

Jos kausi jossain vaiheessa jatkuu, ei kannattajienkaan tarvitse tyhjin käsin jäädä. Siinä tapauksessa nyt ostetut pääsyliput ja virtuaalieväät muuttuvat arvokorteiksi, joilla voi ottelun yhteydessä vatsaansa täyttää. Tuotosta viisi prosenttia lahjoitetaan joka tapauksessa hyväntekeväisyyteen.

Lähde: Bild


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.