MTV: Veikkausliigan kausi vaarassa peruuntua kokonaan – kolme erilaista skenaariota pöydällä

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan on määrä käynnistyä kesäkuussa, mikäli koronavirusepidemia on saatu taltutettua siihen mennessä. MTV Urheilu uutisoi, että Veikkausliiga on pohtinut erilaisia skenaarioita, joista yksi on sysimusta.

MTV Urheilun saamien tietojen mukaan Veikkausliigan alkuperäinen suunnitelma on se, että kausi käynnistyisi kesäkuussa. Silloin kausi pyrittäisiin pelaamaan viime vuoden sarjasysteemillä, eli kaksinkertaisena sarjana, jonka jälkeen joukkueet jaettaisiin ylä- ja alaloppusarjoihin.

Toinen vaihtoehto on kauden aloittaminen heinä-elokuun vaihteessa. Tässä skenaariossa pelattaisiin kaksinkertainen sarja ilman jatkosarjoja. Se tarkoittaisi 22 ottelua jokaiselle joukkueelle. Otteluohjelmasta tulisi todella tiivis tässäkin tapauksessa.

Kolmas ja ikävin vaihtoehto on se, että koko kausi jäisi pelaamatta. Tämä skenaario ei kuitenkaan ole kenenkään toiveissa, mutta mahdollinen se silti on. Asiantuntijoiden ennusteiden mukaan koronavirusepidemien huippu osuisi touko-kesäkuun vaihteeseen, jolloin sarjan pelaaminen voisi olla hyvin riskialtista.

Kauden peruuntumisen seuraukset voisivat olla todella kohtalokkaat seuroille, jotka kärsivät jo nyt taloudellisesti. Käytännössä kauden peruuntuminen tarkoittaisi sitä, että seurat menettäisivät lipputulot koko kauden ajalta.

Toki moni seura on myynyt esimerkiksi kausikortteja tulevalle kaudelle, mutta luultavasti jo hankitut kausikortit säilyisivät seuraavalle kaudelle 2021, jos kausi 2020 peruuntuisi. Se taas tarkoittaisi seuroille jälleen isoja menetyksiä taloudellisesti.

Seurojen lisäksi pahimmasta uhkakuvasta kärsisivät tietysti pelaajat, jotka olisi mahdollista lomauttaa. Toivoa sopii, että kausi saataisiin edes jollain tavalla pelattua.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.