Real Madridin tähtihyökkääjä ei halua itseään verrattavan maanmieheensä: ”Älkää sekoittako formula ykköstä kartingautoon”

© Kuva: Getty Images

Real Madridin ykköshyökkääjä Karim Benzema ei halua, että häntä verrataan maanmieheensä, Chelsean kärkipelaaja Olivier Giroud’hun.

Benzema, 32, ei ole pelannut Ranskan A-maajoukkueessa sitten lokakuun 2015. Häntä epäiltiin tuolloin maajoukkuekaverinsa Mathieu Valbuenan kiristämisestä, mutta Benzema todettiin lopulta pitkän oikeudenkäyntiprosessin jälkeen syyttömäksi.

Hän ajautui kuitenkin huonoihin väleihin Ranskan jalkapalloliiton kanssa. Benzeman povattiin palaavan takaisin maajoukkueeseen tämän kauden hyvien esitystensä ansiosta, mutta Ranskan jalkapalloliiton presidentti Noël Le Graët lyttäsi ajatuksen, mikä poiki Benzemalta jykevän vastauksen sosiaalisessa mediassa. Madridin luottohyökkääjä vaati, että hänen edustusoikeutensa siirretään Algeriaan, josta hänen sukunsa on kotoisin.

– Jos uskot, että olen nähty tapaus, anna minun pelata maalle, jossa olen edustuskelpoinen. Katsotaan sitten, kirjoitti Benzema Twitteriin.

Benzeman sijasta maajoukkueen piikissä on nähty Giroud, 33, joka on kantanut ykköshyökkääjän viittaa Ranskan riveissä kahdessa edellisessä arvoturnauksessa. Niistä jälkimmäinen päättyi Les Bleusin maailmanmestaruuteen.

Giroud teki päättyneissä EM-karsinnoissa neljä osumaa, mutta vuoden 2018 MM-kisoissa hän ei onnistunut maalinteossa kertaakaan, vaikka pelasi Ranskan jokaisessa ottelussa. Kuluvalla kaudella Giroud on jäänyt Chelseassa vähälle peliajalle. Hän myönsi hiljattain, että teki tammikuussa kaikkensa siirtyäkseen toiseen seuraan.

Benzema taas pelaa yhtä uransa tehokkaimmista kausista. Hän on tahkonnut tällä kaudella 36 ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä 19 maalia ja syöttänyt yhdeksän. Benzema sanoi Instagramin livelähetyksessään, että hän ja Giroud ovat täysin erilaisia pelaajia, mutta painotti myös, että Giroud’n pelityyli on sopinut Ranskan maajoukkueelle.

Olivier Giroud on pelannut tällä kaudella Chelseassa 13 ottelussa yhteensä 684 minuuttia. Maaleja hän on iskenyt kolme. Kuva: Getty Images

– Älkää sekoittako formula ykköstä kartingautoon, ja tämä on kiltisti sanottu. Minä tiedän, että olen formula ykkönen, sanoi Benzema Goalin mukaan kysyttäessä hänestä ja Giroud’sta.

– Hänellä on oma uransa. Hän on omalla polullaan ja minä olen omallani. Minä en ajattele häntä.

– Hänen pelityylinsä sopii Ranskan maajoukkueelle hyvin. Se [Ranskan pelityyli] toimii, koska hän on siellä. Se on ainoa syy siihen. Hän on hyvä, koska siellä on [Kylian] Mbappén ja [Antoine] Griezmannin kaltaisia pelaajia, jotka ovat nopeita, pelaavat väleissä ja liikkuvat keskushyökkääjän lähellä.

– Hän taistelee kärjessä puolustajia vastaan, mikä avaa muille paljon tilaa liikkua. Hän blokkaa puolustajia, ja se toimii. Se ei ole vaikuttavan näköistä, hän ei tee ihmeellisyyksiä, mutta hänellä on oma juttunsa.

– Pitävätkö kaikki hänen pelityylistään? En tiedä, mutta se toimii hyvin Ranskan maajoukkueessa.

LUE MYÖS:


PÄIVÄN VIHJE: FULHAM – MANCHESTER UNITED

Jääkö ManU telineisiin Lontoon kaatosateessa?