Telegraph: FIFA harkitsee seuraavaan siirtoikkunaan valtavaa mullistusta

© Kuva: Getty Images

Jalkapallokalenteri on juuri nyt pahemman kerran sekaisin koronaviruspandemian vuoksi. Sarjat ovat tauolla, europelejä ei pelata ja maaottelut aina EM-kisoja myöten jouduttiin siirtämään.

Tällä on suuri vaikutuksensa myös seurojen taloustilanteeseen. Jos ns. talvisarjoja päästään joskus ylipäätään jatkamaan, venynee kauden päätös Euroopan suurimmissakin sarjoissa heinäkuun puolelle. Pelaajasopimukset puolestaan umpeutuvat kesäkuun lopussa, joten joustoa tarvittaisiin tälläkin saralla.

Tavallisesti miljoonat liikkuvat kesäkuukausina, kun yksi sarjakausi saadaan päätökseen. Nyt jokaisen seuran pienimmistä äveriäimpiin on kovilla, eikä kesän siirtoikkunassa uskota pystyttävän törsäämään likimainkaan tavallisella tasolla.

Tähän kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA on reagoimassa venyttämällä seuraavaa siirtoikkunaa runsaasti. Telegraphin mukaan tapetilla on ratkaisu, joka voisi pitää kesän siirtoikkunan auki aina tammikuulle saakka. Näin kaksi seuraavaa siirtoikkunaa tavallaan yhdistettäisiin.

FIFA aikoo seuraavaksi keskustella tästä vaihtoehdosta seurajohtajien ja -omistajien kanssa. Tiettävästi seurapomoilta on tullut ajatukselle alustavasti positiivista vastakaikua. Näin raha alkaisi liikkua pelaajamarkkinoilla, kunhan jalkapallobisnes ja sarjatoiminta pääsisi taas jaloilleen.

Monet suurseurat ovat ilmoittaneet laittavansa pelaajien jatkosopimusneuvottelut jäihin, kunnes koronaviruskriisi hellittää. Erittäin monessa seurassa on myös päätetty laskea pelaajien palkkoja siksi ajaksi, kun sarjat ovat tauolla.