Moni saattaa vielä muistaa hatarasti Veikkausliigan kauden 2009. HJK juhli kauden päätteeksi mestaruutta. Kyseisen kauden aikana nähtiin myös yksi suomalaisen jalkapallohistorian koomisimmista lehdistötilaisuuksista, kun Pasi Rautiainen kommentoi lehdistön kysymyksiin TPS:n päävalmentajana.

Rautiaisen luotsaama TPS oli hakenut pisteen Tapiolasta Hongan vieraana, kun ottelu oli päättynyt 0-0-lukemiin. Honkaa valmensi tuolloin nykyisin Norjassa Kongsvingeria valmentava Mika Lehkosuo. Rautiainen oli lehdistötilaisuudessa elementissään. TPS-koutsi antoi toimittajille otsikon jos toisenkin.

Lehdistötilaisuuden ehkä mieleenpainuvin hetki oli se, kun Rautiaiselta kysyttiin hänen pelaajistaan Simo Valakarista sekä Christian Andersenista, jotka eivät olleet kokoonpanossa Honkaa vastaan.

– Simolla tuli pientä takapakkia taas. Christian Andersenin kohdalla sinun täytyy kysyä (Marco) Casagrandelta. Voit soittaa Casalle, voin antaa numeron.

– Viimeinen tarina on, että se lähti… Tai MyPa-pelin jälkeen se lähti Tanskaan, ja sitten minulle sanottiin, että se lähtee gimmafrendinsä kanssa etelään. Se varmaan pamputtaa muijaansa jossain Mallorcalla, Rautiainen vastasi.

Näet videon lehdistötilaisuudesta tästä.

Rautiainen on ollut viime päivinä asiantuntijavieraana Viaplayn makasiiniohjelmassa Viaplay Sport LIVE. Rautiaiselta on voinut sosiaalisessa mediassa kysyä kysymyksiä, ja vähemmän yllättäen Christian Andersenin tilanne nousi esiin.

Juho Hirvonen

@jkhirvonen

Viaplay Urheilu

@ViaplayUrheilu
Laittakaa Pasille kiperiä kysymyksiä tulemaan häsärillä #ViaplayLIVEfi

Herra Rautiainen vastailee niihin maanantain Viaplay Sport LIVE -lähetyksissä klo 19.00 ja klo 20.00.

#Valioliiga #Bulifi #Huuhkajat #Jalkapallo
Selvisikö ikinä, missä Christian Andersen lopulta oli?
Muistin virkistämiseksi:
youtu.be/kT_txzSWDwo?t=…
#FCTPS #Veikkausliiga

Rautiaiselta kysyttiinkin asiasta tuoreimmassa jaksossa.

– Mä tiedän, mihin tämä liittyy, Rautiainen aloitti ja repesi nauramaan kovaan ääneen.

– Vastaus tulee saksaksi: Mallorca ist eine sehr aufregende und schöne Insel. Eli suomeksi vielä: Mallorca on jännittävä ja fiiliksiä nostattava saari, Rautiainen totesi jatkaen tarinan mystisyyttä.

Alta näet videon Rautiaisen vastauksesta. Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Viaplay Urheilu

@ViaplayUrheilu
Pasi, selvisikö Christian Andersenin case koskaan? #ViaplayLIVEfi #FCTPS