Bundesliigaseurat olivat ensimmäiset Euroopan suursarjojen joukkueet, jotka palasivat harjoittelemaan tällä viikolla koronaviruksen aiheuttaman tauon takia. Bundesliiga keskeytettiin maaliskuun 13. päivä. Se ei jatku ainakaan vielä huhtikuun aikana.

Eintracht Frankfurtin keskikenttäpelaaja Gelson Fernandes uskoo, että sarja saadaan jatkumaan toukokuussa.

– Kun pelit jatkuvat, se tulee tapahtumaan tyhjille katsomoille. Uskon, että se tapahtuu toukokuun loppupuolella. On mahdotonta ajatella, että kesä-, heinä- tai elokuussa pelaisimme 50 000 ihmisen edessä. Se olisi väärin, Fernandes sanoi BBC:lle.

Sveitsiläinen kertoi, että kolme tai neljä joukkueen pelaajaa sai koronavirustartunnan. He olivat kaksi viikkoa karanteenissa.

Bundesliigaseurat harjoittelevat tällä hetkellä kolmen tai neljän pelaajan ryhmissä. Kontaktia ei saa ottaa toiseen pelaajaan. Kolme pelaajaa saa olla yhdessä pukuhuoneessa, ja kuntosaleja ei käytetä.

– On kivaa olla kentällä, mutta olemme varovaisia. Pesemme käsiä. Olemme onnekkaita. Kun harjoittelimme yksin, teimme paljon harjoitteita kuntopyörillä. Kuntoni ei heikentynyt paljoa. Harjoittelemme nyt, mutta se ei ole sama asia kuin pelaaminen, sveitsiläinen totesiFernandes .

Fernandesin mukaan pelaajat tarvitsevat kolme tai neljä viikkoa valmistautumista, ennen kuin kausi jatkuu, ettei tule paljon loukkaantumisia.

Bundesliigan pomo Christian Seifert sanoi aiemmin New York Timesille, että kauden on tarkoitus jatkua toukokuussa – ja loppua kesäkuun lopussa.