Qatarin MM-kisaisännyys vuonna 2022 on herättänyt polemiikkia valinnastaan lähtien. Kisojen lähestyessä moni lienee hiljalleen hyväksynyt piskuisen, mutta upporikkaan öljyvaltion turnausjärjestäjyyden. Isäntävalinnan eettisyys nousi kuitenkin uudelleen tapetille, kun Yhdysvalloissa suoritetut tutkimukset paljastivat lisätietoja Qatarin ja Venäjän MM-valintojen yhteydessä suoritetuista lahjuksista.

FIFA:n johdossa oli tuolloin Sepp Blatter, johon on myös kohdistunut raskaita korruptioepäilyjä. Blatter kuitenkin ehdotti Bildin haastattelussa, ettei Qatarin kisaisännyyttä tarvitse vieläkään pitää itsestäänselvyytenä.

– Yhdysvallat voisi järjestää kisat vuoden 2026 turnauksen sijaan, Blatter heitti.

– He pystyvät siihen, se ei ole Sci-fiä! Myös Japani voisi järjestää kisat. Hekin tarjoutuivat järjestämään vuoden 2022 MM-turnauksen.

– Onneksi vuonna 2022 MM-kisoissa on vain 32 joukkuetta, eikä 48, kuten FIFA:n puheenjohtaja Gianni Infantino oli suunnitellut. Kisojen järjestäminen ei olisi työläämpää kuin vuonna 2018.

Yhdysvaltojen on määrä järjestää vuoden 2026 MM-turnaus yhdessä Meksikon ja Kanadan kanssa. Tuolloin kisoissa pelaa 48 maata. Vuoden 2022 kisojen pitämistä Euroopassa Blatter ei pidä todennäköisenä vuorotteluperiaatteen vuoksi.

– Saksakin pystyisi pitämään kisat, mutta se merkitsi, että MM-kisat pelattaisiin taas Euroopassa vuoden 2018 tavoin. Siksi Eurooppa ei olisi ensimmäinen vaihtoehto.

Blatter sai vuonna 2015 kuusivuotisen toimintakiellon FIFA:n eettisen koodiston rikkomisesta. Hän ehti johtaa FIFA:a 19 vuoden ajan.

Lähde: Sport