HJK:n espanjaisvahti uskoo Suomen olevan valmis taistelemaan koronavirusta vastaan – ”Kenties Uusimaa olisi pitänyt sulkea jo aiemmin”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomeakin satuttava koronaviruspandemia siirtää veikkausliigakauden alkua vähintään kesäkuulle saakka.

Vielä ei ole varmaa, saadaanko kautta käyntiin kesäkuussakaan.

RoPS:n paidasta HJK:n riveihin siirtynyt Antonio Reguero kertoi mielipiteensä Suomen koronavirustilanteesta espanjalaiselle EFE:lle. 37-vuotias Reguero ehti edustaa RoPSia kolmen ja puolen vuoden ajan ennen siirtoaan HJK:hon.

Regueron mielestä Uudenmaan sulkeminen oli oikea päätös, ja sen olisi pitänyt tapahtua jo aiemmin.

– Kyllä, se oli oikea ja paras päätös. Kun katsoo Italian, Espanjan ja Ison-Britannian tilannetta, niin kenties Uusimaa olisi pitänyt sulkea jo aiemmin. Suomessa on varsin vähän koronavirustartuntoja ja kuolemia. Mitä aiemmin paikat suljetaan, sitä parempi, Reguero totesi EFE:lle.

– Mielestäni Suomi on valmis taistelemaan koronavirusta vastaan, koska ennen kaikea ihmiset ovat jääneet koteihinsa jo muutama viikko sitten. Kadut ovat tyhjempiä. Suomalainen yhteiskunta on valmistautunut tähän riittävän hyvin. Tosin tietenkään kukaan ei ole koskaan täysin valmistautunut tällaiseen pandemiaan.

Real Madridin junioriakatemiassa kasvanut ja seuran edustusjoukkueessakin harjoitellut Reguero myönsi, että olisi ennemmin Espanjassa perheensä kanssa, mutta tietää, kuinka turvallista Suomessa on.

– Jos saisin päättää, olisin Espanjassa perheeni kanssa tukemassa muita, mutta täällä on turvallinen tunne. Luonnollisesti missään maassa ei ole mukavaa viettää tällaista pandemiaa, mutta kun katsoo Espanjan tilannetta, niin voin sanoa, että olen täällä turvassa.

Reguero uskoo kauden alkavan kesäkuussa

Palloliiton pääsihteerin Marco Casagranden mukaan Palloliitolla on kolme eri suunnitelmaa kotimaisten jalkapallosarjojen varalle.

Ensimmäinen ja optimistisin skenaario on se, että kausi päästään aloittamaan jo kesäkuussa. Realistisimmassa vaihtoehdossa kausi alkaa elo-syyskuussa ja viimeisessä ja uhkaavimmassa skenaariossa kausi jää kokonaan pelaamatta.

Lue Casagranden Suomifutis.comille antamat haastattelut täältä ja täältä.

– Tietenkin aina on se pelko, ettei sarjaa pelata ollenkaan etenkin, kun se ei ole vielä edes alkanut. Kauden on suunniteltu alkavan kesäkuussa, jolloin meillä on vielä hyvin aikaa pelata muutaman kuukauden verran, Reguero totesi.

– Jos olisimme jo pelanneet 15 ottelua ja kautta olisi muutaman kuukauden verran jäljellä, niin sitten ehkä loppukausi peruttaisiin. Egoistisesti ajattelen ja uskon, että kausi pelataan. Toivon niin, koska muuten en tiedä, miten sopimuksiemme kävisi. Odotan kauden alkavan kesäkuussa.

Koronaviruspandemia aiheutti myös kesä-heinäkuulle suunnitellun EM-lopputurnauksen siirtämisen kesälle 2021.

– Suomessa ei ole puhuttu mistään muusta kuin EM-kisoista kisapaikan varmistamisen jälkeen. Se oli esillä kaikissa uutisissa ja lehdissä. Se oli hieno juttu suomalaiselle jalkapallolle, koska silloin odotettiin enemmän katsojia katsomoihin ja ihmiset innostuivat jälleen jalkapallosta.

– Suomessa seuratuin urheilulaji on jääkiekko, mutta kisapaikan tapaisilla asioilla ihmiset innostuivat taas jalkapallosta. Nyt kisat siirrettiin vuodella eteenpäin ja ihmisten on jälleen odotettava, mutta nyt täällä vitsaillaan jo siitä, että maajoukkue on päässyt kahdesti arvoturnaukseen – kesän 2020 ja kesän 2021 kisoihin, Reguero nauroi.

Lähde: EFE


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.