Inter-tähti Timo Furuholm otti kantaa polttavaan puheenaiheeseen: ”Veisi pelaajilta viimeisenkin turvan”

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan seurat ovat käyneet keskustelua erilaisista ratkaisuista, joilla seurojen taloudellista tilannetta pystyttäisiin turvaamaan. MTV Urheilun mukaan yksi skenaario olisi niin sanottu suljettu sarja, jossa yksikään seura ei putoaisi, mutta Ykkösen kaksi parasta nousisi.

Seurojen tilanne on vaikea. Tulohanat ovat menneet kiinni, kun sarjakauden alku lykättiin kesäkuulle. Hallituksen viimeisen linjauksen mukaisesti yleisö saattaa päästä vasta elokuussa katsomoihin, vaikka kausi alkaisikin jo kesäkuussa.

Jos on seuroilla tukala tilanne, niin samaa voi sanoa tietysti pelaajista, joiden oikeusturva on heikko. FC Interin tähtihyökkääjä Timo Furuholm ei lämmennyt sarjan sulkemiselle. Toisaalta Furuholm huomautti myös, että tilanne on vaikea kaikin puolin. Täydellisiä ratkaisuja tuskin on olemassa.

– Suljettu sarja veisi joissain seuroissa pelaajilta viimeisenkin turvan. Tähän asti on neuvoteltu niin, että meillä pelaajilla on ollut kädessä tasan yksi kortti: kilpailullinen menestys. Toki ei se konkurssikaan mikään hyvä ratkaisu ole. En tiedä. Vaikea juttu, Furuholm kirjoittaa Twitterissä.

Käytännössä sarjan sulkeminen putoamiselta on myös hyvin haasteellista. UEFA:n linjauksen mukaisesti europaikkojen jakaminen edellyttää avointa sarjaa. Toisaalta on hankala määritellä sarjan avoimuutta, jos Ykkösestä olisi silti mahdollisuus nousta Veikkausliigaan. Tällöin sarjan niin sanottu sulkeminen voitaisiin määritellä laajennukseksi. Se voisi myös olla UEFA:n silmissä mahdollinen skenaario.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.