IS: Honka-pomo kommentoi pelaajien palkanmaksun katkaisua: ”Tilanne nyt vaan on sellainen”

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan viime kauden pronssijoukkue Honka on tehnyt koronaviruskriisin keskellä rajuja, pelaajistoon kohdistettuja säästötoimia. Ensin pelaajat ohjattiin pari viikkoa sitten vuosilomille, koska epidemia ei sallinut yhteisharjoittelua. Tiistaina Hongan taustayhtiö Esport sitten kertoi joukkueen pelaajille, että palkanmaksu keskeytetään.

Esport Hongan puheenjohtaja-pääomistaja Färid Ainetdin kommentoi tehtyä ratkaisua Ilta-Sanomille ja kertoo seuran vedonneen työsopimuslain 2. luvun 12. pykälään (IS:n koko juttu löytyy täältä).

– Tilanne nyt vaan on sellainen, että eri tavoin joudutaan varautumaan toiminnan jatkumiseen. Kaikkien seurojen huoli on se, saadaanko sarja pelattua. Tässä tilanteessa ollaan kaikki samassa veneessä, Ainetdin perustelee.

80-vuotias Honka-pomo lisää, että jos seurat saavat hätäapua esimerkiksi ministeriöltä, voidaan tehty päätös pyörtää nopeastikin.

– Palkanmaksun keskeytyksen voi aina keskeyttää. Jos Veikkausliiga saa tukea jostain, se kohdistetaan ensisijaisesti pelaajiin.

LUE MYÖS Jalkapallon pelaajayhdistyksen toiminnanjohtajan Markus Juholan haastattelu koskien pelaajien tilannetta ja suomalaisseurojen säästötoimia koronaviruskriisin keskellä 

Hongan pelaajista Ilta-Sanomille asiaa kommentoi kokenut Duarte Tammilehto. Tammilehdon perheeseen syntyi alkuvuodesta toinen lapsi, joten nyt keskikenttäpelaaja aikoo viettää isyyslomaa. Perheen menoja on nyt leikattava, sillä palkanmaksun katketessa tarjolla on vain Kelan reilun 30 euron peruspäiväraha.

– Ei työkkärin rahoilla paljon juhlita, Tammilehto kuittaa.

Pelaajien ehdotus seuralle oli palkkojen puolittaminen joksikin aikaa poikkeustilanteen takia. Palkanmaksun täydellinen keskeytys oli kuitenkin järkytys.

– Se oli se pahin skenaario. Meillä oli hyvähenk… no en tiedä, mutta oli keskusteluyhteys oli seuraan.

– Pelaajat ymmärtävät, että seura on ahtaalla. Kaikki ovat ahtaalla. Tämä on täysin poikkeuksellista. Olimme valmiita tulemaan palkassa vastaan, että saisimme edes jotain, Tammilehto kertoo.