Jalkapalloilijoiden ja fanien pitkä odotus jatkuu – Tanskan ja Hollannin paluuaikataulusta lisätietoa

© Kuva: Juha Tamminen
Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Lähes kaikki maailman jalkapallosarjat ovat olleet jo pian jo kuukauden päivät tauolla koronaviruspandemian vuoksi. Pikkuhiljaa ammattilaisseurat ovat kuitenkin palailemassa takaisin treenikentille, sillä muun muassa Bundesliigassa jo liki kaikkien joukkueiden pelaajat harjoittelevat viheriöllä omissa pienryhmissään.

Koronaviruskriisin synnyttämiä liikkumis- ja kokoontumisrajoituksia ollaan hiljalleen alkamassa purkaa esimerkiksi Norjassa, Tanskassa ja Itävallassa. Mitään varmaa tietoa siitä, millä aikataululla jalkapalloa voidaan taas pelata, ei ole, mutta suunnitelmia ja pohdintoja tehdään kaikkialla.

Lisätietoa on tihkunut viimeksi ainakin Tanskan Superliigan ja Hollannin Eredivisien osalta. Molemmat sarjat ovat suomalaisittainkin kiinnostavia siksi, että niissä pelaa myös Suomen A-maajoukkuepelaajia.

Tanskan pääministeri Mette Frederiksen ilmoitti maanantaina, että kymmenen hengen kokoontumisrajoituksia jatketaan edelleen toukokuun 10:nteen päivään saakka. Se merkitsee sitä, että vielä reiluun kuukauteen eivät seuratkaan palaa täysipainoisiin joukkueharjoituksiin.

– Tietysti pelaisimme mieluiten jalkapalloa jo heti pääsiäisen jälkeen. Siitä ei ole epäilystäkään! Aurinko paistaa, ruoho on vihreää ja me kaikki, jotka rakastamme jalkapalloa, olemme odottaneet kevätkauden alkua pitkään, jalkapalloliitto DBU:n varapuheenjohtaja Bent Clausen totesi liiton tiedotteessa Tipsbladetin mukaan.

– Pääministerin ilmoitus on kuitenkin selkeä. Rajoitukset ovat voimassa toukokuun 10:nteen päivään, ja se koskee luonnollisesti myös kaikkien jalkapalloseurojen jalkapallotoimintaa.

Tanskan hallituksen päätöksellä massatapahtumat on edelleen kielletty aina elokuun loppuun saakka. Niinpä sarjakin jatkuisi tyhjillä stadioneilla ilman katsojia. Superliigan aikaisin mahdollinen pelipäivä on nyt 15. toukokuuta. Vaihtoehtoisesti uutta starttia voidaan lykätä myös toukokuun 24:nteen tai 31:een päivään asti.

Myös Hollannissa on saatu aikataulusta lisätietoja. Vaikka sarjan kärkinelikosta löytyvät Ajax, PSV Eindhoven ja AZ Alkmaar ovatkin kannattaneet sarjan keskeyttämistä lopullisesti, aiotaan Hollannissa pelata taas kesäkuun puolivälissä. Hollannin jalkapalloliitto KVNB tiedotti asiasta seuroja tiistaina.

Sarjan jatkaminen edellyttää tosin myös lupaa terveysviranomaisilta ja maan hallitukselta. Myös Hollannissa pelattaisiin lähes varmasti ilman yleisöä.

Suunnitelman mukaan hollantilaisseurat voisivat aloittaa harjoittelun toukokuussa. Sarjaa on jäljellä kahdeksan kierrosta, ja mestaruus on määrä ratkaista heinäkuun loppuun mennessä.

Lähde: Transfermarkt

Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS