Maailmanmestari Cannavaro muisteli kulttipelaajaa: ”Hän nousi seisomaan ja söi sakkolistan”

© Kuva: Getty Images
Atalanta haastaa PSG:n Mestarien liigassa! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Kolumbian maajoukkueen entinen hyökkääjä Faustino Asprilla oli urallaan ristiriitainen pelaaja. Viitisentoista vuotta sitten viimeisen ammattilaisottelunsa pelannut Asprilla, 50, oli lahjakas, mutta ajoittain turhauttava pelaaja, joka ajautui kahnauksiin valmentajiensa kanssa.

Hän pelasi uransa menestyksekkäimmät vuodet 1990-luvulla italialaisessa Parmassa, joka eli tuolloin Italian Serie A:n tavoin kultavuosiaan. Asprilla edusti Parmaa vuosina 1992-1996 ja 1998-1999 ja voitti seurassa Italian cupin, Euroopan cup-voittajien cupin, Euroopan supercupin sekä kahdesti UEFA Cupin.

Samoihin aikoihin Parmassa pelasi myös tuleva maailmanmestari, italialaistoppari Fabio Cannavaro, joka kertoi Asprillan värikkäästä luonteesta Sky Sport Italian haastattelussa. Kolumbialaistaiturilla oli Cannavaron mukaan keinonsa vältellä sakkojen maksamista.

– Liityin Parmaan todella nuorena, ja se joukkue todella pelasi voittaakseen.

– Muistan, että kapteenimme Lorenzo Minotti kirjoitti ylös kaikki sakot, joita pelaajille tuli maksettavaksi, jos he tekivät jotain väärin.

– Kun tuli Asprillan vuoro maksaa, hän nousi seisomaan ja söi sakkolistan.

LUE MYÖS:

Atalanta haastaa PSG:n Mestarien liigassa! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!