Maurizio Sarri viihtyi Valioliigassa, muttei Englannissa: ”En ikinä asuisi siellä”

© Kuva: Getty Images

Italialaisvalmentaja Maurizio Sarrin vuosi Chelseassa oli hyvin kaksijakoinen.

Sarri, 61, siirtyi Chelseaan kesällä 2018 Napolista ja luotsasi lontoolaiset tuloksellisesti hienoon kauteen, vaikka hänen pelitapansa ja filosofiansa istuttamisen tiedettiin vaativan aikaa. Chelsea voitti Eurooppa-liigan, tuli Valioliigassa kolmanneksi ja selvisi Englannin liigacupin loppuotteluun, jossa Manchester City vei voiton rangaistuspotkukilpailun päätteeksi.

Tulosten valossa Chelsea oli mennyt eteenpäin Sarrin edeltäjän, hänen maanmiehensä Antonio Conten, viimeisestä kaudesta, mutta Sarrin suhde Chelsean kannattajiin ja pelaajiin oli säröinen.

Hän viipyi lopulta Lontoossa vain yhden kauden ja siirtyi viime kesänä kotimaansa suurseuran Juventuksen päävalmentajaksi.

Sarri myönsi The Mirrorin haastattelussa, että hänen ja Chelsean pelaajien välit lämpenivät hitaasti, mihin vaikuttivat myös hänen luonteensa ja valmennustyylinsä.

– Minulla oli Chelseassa haastava suhde pukuhuoneen kanssa ensimmäisen puolen vuoden ajan, mutta lopulta ihmissuhde tuli esiin ja Eurooppa-liigan loppuottelun jälkeen me kaikki itkimme yhdessä.

– En ole sellainen ihminen, joka taputtelee toisia selkään. Puhun paljon heidän virheistään, enkä niinkään siitä, mitä on tehty hyvin.

Sarri voitti Chelseassa ensimmäisen pokaalinsa valmentajana, kun hän johdatti lontoolaiset Eurooppa-liigan mestariksi. Kuva: Getty Images

– Se voi olla alussa vaikeaa, mutta sitten he huomaavat, että se [palautteeni] on rehellistä ja he oppivat arvostamaan sitä, millainen olen.

Sarria viehätti Englannissa lähinnä jalkapallo.

– Kaipaanko Englantia? Vain hieman.

– En ikinä asuisi siellä. En ymmärrä, miten siellä asuvat italialaiset pystyvät siihen.

– Mutta jalkapallo on asia erikseen. Ikävöin Valioliigaa. Se on fantastinen sarja.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.