MTV: Jere Uronen tyytyväinen Belgian pääsarjan keskeytymiseen: ”Täytyy ottaa kaikki ilo irti”

© Kuva: Juha Tamminen

Lähes koko maailman jalkapalloilu on tauolla koronaviruspandemian vuoksi. Ensimmäisenä Euroopan pääsarjoista Belgian Jupiler-liiga ehti kuitenkin ilmoittamaan, ettei kautta enää pyritä jatkamaan, vaan loppukausi jätetään pelaamatta. Päätös on määrä sinetöidä ensi viikolla.

UEFA ei belgialaisten päätöksestä ilahtunut, vaan vetosi maan jalkapalloliittoon ja liigaorganisaatioon kauden jatkamiseksi. Tiettävästi UEFA on uhannut myös viedä belgialaisseuroilta edustusoikeuden ensi kauden europeleissä, mutta siitä huolimatta Belgian jalkapallotoimijat eivät aio ratkaisuaan muuttaa.

Edelliskauden mestari Genk oli keskeytyshetkellä sarjassa vasta seitsemäntenä. Genkin luottomiehiin kuuluu myös Huuhkajien laitapuolustaja Jere Uronen. Uronen kertoi MTV:n haastattelussa olevansa tyytyväinen tehtyyn ratkaisuun (MTV:n koko jutun voi lukea täältä).

– Tavallaan tietysti hieman kaksijakoinen fiilis tällä hetkellä, mutta on selvää, että ihmisten terveydellä ei pidä leikkiä, Uronen muistutti.

– Tyhjille katsomoille pelaaminen on kaukana nautinnosta. Jalkapallo on kuitenkin nautintoa ja parhaan nautinnon siitä saa, kun yleisö on paikalla. Nyt pitää olla kaikilla malttia, jotta tämä maailmanlaajuinen kriisi talttuu.

Urosen mielestä tehty päätös on täysin oikea. Pidempi tauko peleistä antaa hänelle nyt mahdollisuuden viettää aikaa perheensä kanssa.

– Siitä täytyy ottaa kaikki ilo irti. Asiat täytyy laittaa perspektiiviin, ja isän roolissa se on helppoa, Uronen jatkoi.


PÄIVÄN VIHJE: FULHAM – MANCHESTER UNITED

Jääkö ManU telineisiin Lontoon kaatosateessa?