Saksan Bundesliigan ainoana suomalaisena voittanut Pekka Lagerblom edusti pitkällä Saksan-urallaan myös RB Leipzigia, joka pelasi hänen aikanaan kaudella 2011-12 Saksan neljännellä sarjatasolla.

Lagerblom kertoo tuosta kaudesta Suplan Week of Football -podcastissa.

– Arvopohja, joka kuvastuu seuran toimintaperiaatteena edelleen, on se, että he halusivat jo silloin huipulle oikeastaan keinolla millä hyvänsä. Muistuu mieleeni tarina, kun olimme käymässä Salzburgissa Red Bullin pääpaikassa. Seuran omistaja Dietmar Mateschitz tuli tapaamaan meitä ja seuran toimihenkilöitä. Juttelimme niitä näitä ja hän kertoi, että hän haluaa Bundesliigaan ja Mestareiden liigaan ja voittaa ne. Hän ei kaihda keinoja. Jos menee kymmenen vuotta ja hän joutuu ostamaan kymmenen uutta joukkuetta, niin hän sen tekee, hän muistelee.

Leipzig on tällä hetkellä seisahduksissa olevan Bundesliigan kolmantena.

– Siitä on kymmenen vuotta ja pelaajia on mennyt ovista ja ikkunoista. Siinä mielessä vaihtuvuuttakin on ollut. Teot ja menestys puhuvat puolestaan, kun menestystä on tullut, Lagerblom sanoo.

Lahtelaisen futiskoulun kasvatti muistaa, että seurassa toimittiin myös alemmilla sarjatasoilla erinomaisissa olosuhteissa.

– Silloin seura oli nuori. Se oli juuri perustettu ja oli ottanut paikallisen lähiseuran paikan viidenneltä tasolta ja tehnyt nousun. Seura oli alkutaipaleellaan. Puitteet pyrittiin rakentamaan niin hyviksi kuin mahdollista. Meillä oli lämmitettävät nurmikentät ja pelasimme neljännellä tasolla. Kertoi siitä, mihin seuran suunta oli menossa ja miten suurella sydämellä he panostivat ja tekivät asioita. Se oli antoisaa ja todella mielenkiintoista olla mukana.

Bundesliigan jatko saatetaan nähdä jo ensi viikolla. Sarjaa televisioi Suomessa Viasat. Tällä viikolla Viasat näyttää viime vuosien Saksan cupin finaaleja, joissa nähdään keskiviikkona ja torstaina kentällä myös Lukas Hradecky.

Lagerblomin haastattelu on kuunneltavissa Suplassa.