UEFA teki merkittäviä päätöksiä – loput europelit siirretään loppukesään

© Kuva: Getty Images

UEFA tekee tämänpäiväisessä, kaikkien 55 kansallisen jäsenliittonsa yhteisessä videopalaverissa merkittäviä päätöksiä kauden jatkosta koronaviruspandemian puristuksessa. Asialistalla ovat kansallisten sarjojen jatkamiset, tämän ja ensi kauden europelit, tulevat maaottelut, pelaajien poikkeukselliset sopimustilanteet sekä tuleva siirtoikkuna.

Saksan valtiollinen TV-yhtiö ZDF kertoi ensimmäisiä tietoja konferenssin päätöksistä. ZDF:n saamien tietojen mukaan kauden 2019-2020 jäljelläolevat Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan ottelut aiotaan pelata vasta loppukesästä, heinä-elokuussa. Molempien osalta kausi keskeytyi neljännesvälierävaiheen toisiin osaotteluihin.

UEFA:n puheenjohtaja Aleksander Ceferin oli aiemmin todennut suhtautuvansa kielteisesti ajatukseen, että europelejä pelattaisiin tyhjille katsomoille. Nyt tehty päätös tehnee yleisön päästämisestä stadioneille edes hieman edemmän mahdollista – joskin erittäin epävarmaa se lienee edelleen.

Aiempian aikataulumuutosten jälkeen Mestarien liigan loppuottelu piti pelata Istanbulissa ja Eurooppa-liigan finaali Gdanskissa kesäkuun lopussa, mutta nyt uutta ajankohtaa haettaneen elokuulta. Alkuperäiset pelipäivät olivat toukokuun lopussa.

Tavallisesti uusi kausi Euroopan isoissa sarjoissa alkaa jo elokuun puolivälin paikkeilla. Uuden kauden ensimmäiset europelit pelataan puolestaan tavallisesti jo kesäkuun lopussa.

Samalla UEFA on päättänyt siirtää kesäkuun maaotteluita pelattavaksi myöhemmin syksyllä. Huuhkajien piti kohdata kesäkuussa Tukholmassa Ruotsi ja Tampereella Viro. Pelipäivistä ZDF ei arviota esitä.

Kansainvälisessä ottelukalenterissa ei pitäisi olla maaotteluille olemassaolevia rakoja, sillä syys-, loka- ja marraskuun maaottelutauoilla on määrä pelata Nations Leaguen otteluita. Tosin myös tulevan jalkapallokauden kalenteri mennee uusiin puihin nyt tehtävien suurten muutosten myötä.


PÄIVÄN VIHJE: FULHAM – MANCHESTER UNITED

Jääkö ManU telineisiin Lontoon kaatosateessa?