Vuoden 2005 Ballon d’Or-voittaja Ronaldinho vietti äskettäin 32 päivää paraguaylaisessa vankilassa. 40-vuotias brassitaituri ja hänen agenttiveljensä pidätettiin kaksikon matkustettua Paraguayhin väärennetyillä passeilla.

Nyt Ronaldinho on puhunut ABC Colorille kokemuksistaan rikoksesta epäiltynä.

– Se oli kova isku. En ikinä kuvitellut joutuvani sellaiseen tilanteeseen, Ronaldinho voivotteli vankilaan päätymistään.

– Olen koko elämäni halunnut yltää mahdollisimman korkealle tasolle, ja tuoda kaikille ihmisille iloa jalkapallon avulla. Uskoni auttoi minua. Luen aina rukoukseni, jotta kaikki menisi hyvin. Toivon, että tämä on pian ohi.

Ronaldinho antoi myös oman selityksensä tapahtumien kulusta.

– Tulimme maahan joidenkin veljeni laatimien sopimusten takia. Hän on edustajani. Meidän piti osallistua nettikasinon avajaisiin, sekä ”Craque da Vida” -kirjan julkistustilaisuuteen. Sen järjesti brasilialainen yritys, jolla on oikeudet kirjan markkinointiin Paraguayssa.

– Yllätyimme täysin, kun kuulimme, että passimme olivat laittomia. Siitä lähtien olemme tehneet koko ajan yhteistyötä oikeusoppineiden kanssa selvittääksemme asiat. Olemme auttaneet kaikessa, mitä meiltä on pyydetty.

Erityisen katkera Ronaldinho ei kokemuksestaan kiven sisässä ole, vaan häntä on kohdeltu hyvin.

[readmore from=Ronaldinho]

– Kaikki kohtaamani ihmiset kohtelivat minua ystävällisesti. Pelasimme jalkapalloa, annoin heille nimikirjoituksia ja otimme yhteiskuvia. Se on osa elämääni. Minulla ei ollut mitään syytä kieltäytyä siitä. Eikä varsinkaan siksi, koska ne ihmiset elivät minun tapaani vaikeita aikoja.

Ronaldinhon lähitulevaisuuden toive on hyvin yksinkertainen.

– Haluan antaa äidilleni suukon. Hänellä on ollut vaikeaa siitä lähtien, kun pandemia alkoi.

Lähde: Sport