Kirjoitimme tiistaiaamuna siitä, kuinka Saksassa haaveillaan Bundesliiga-kauden jatkamisesta jo 2,5 viikon kuluttua. Ajatukseen suhtautuvat suopeasti muun muassa Saksan kahden suurimman osavaltion Nordrhein-Westfalenin ja Baijerin pääministerit.

Asia on kuitenkin vielä kaukana varmasta. Saksan koronaviruskriisin asiantuntijaelin Robert-Koch-Instituutti ei ainakaan näytä varauksetta vihreää valoa Bundesliigan jatkamiselle. Keskeinen kynnyskysymys on se, miksi jalkapalloilijoita pitäisi testata tarvittavan säännöllisesti, kun ei kaikille jatkuvassa tartuntavaarassa olevillekaan riitä testejä, tavallisesta kansasta puhumattakaan.

– En ymmärrä, miksi tiettyjen kansanosien, kuten urheilijoiden – voidaan tietysti ajatella muitakin, joilla on tiettyä yhteiskunnallista merkitystä – pitäisi saada rutiininomaisia virustestauksia, Robert-Koch-instituutin varapuheenjohtaja Lars Schaade totesi instituutin lehdistötilaisuudessa Berliinissä tiistaina.

Schaaden mukaan koronatestejä tarvitaan, jos jollain henkilöllä esiintyy jonkinlaisia sairastumisoireita. Tällöin myös jalkapalloilija voitaisiin testata.

– Jos hänellä on lääketieteellisiä merkkejä sairastumisesta, mielihyvin. Tai myös, jos hän on ollut paikalla tilanteessa, jossa tartuntoja on levinnyt. Muussa tapauksessa bundesliigapelaajien testaaminen on vaikea kysymys, Schaade jatkoi.

[readmore from=Bundesliiga]

Bundesliiga pyritään tuoreiden arvioiden mukaan jatkamaan 9. toukokuuta. Kausi haluttaisiin pelata loppuun kesäkuun loppuun mennessä.

Jotta kaikki kahden ylimmän sarjatason joukkueiden pelaajat, valmentajat ja taustaryhmän jäsenet voitaisiin testata kolmen päivän välein koronavirustartuntojen varalta, tarvittaisiin kauden loppuun viemisiksi noin 20 000 testiyksikköä. Tällä hetkellä Saksassa tehdään viikottain noin 730 000 testiä.

Lähde: Frankfurter Allgemeine