Etelä-Amerikan mestariseuran riveissä 49 koronatartuntaa – MM-joukkueen taustaryhmäläinen menehtyi

© Kuva: Getty Images

Brasilialainen Flamengo on hallitseva Brasilian ja ”Etelä-Amerikan Mestarien liigan” Copa Libertadoresin mestari. Jälkimmäinen toi sille paikan myös joulukuussa pelattuihin seurajoukkueiden MM-kisoihin, jossa se taipui finaalissa Liverpoolille maalein 0-1.

Nyt Flamengoa on kuitenkin koetellut armottomalla otteella koronavirus. Seurassa tehtiin kaikkiaan 293 ihmiselle COVID-19-testit, ja peräti 38 testatulla todettiin koronavirustartunta. Kaikki 38 tapausta ovat oireettomia. Testatuista kolme on edustusjoukkueen pelaajia.

Lisäksi 11 testatulla todettiin olleen koronavirus aiemmin. Tämä todennettiin kaiketi vasta-ainetestauksella.

– Pelaajat, joiden perheenjäsenillä tai työnantajilla on ollut positiivinen testitulos, asetetaan karanteeniin. Heitä tarkkaillaan päivittäin ja heiltä kysellään virusoireista, Flamengon tiedotteessa todetaan.

– Jos he saavat uuden negatiivisen testituloksen, he pääsevät töihin varoajan jälkeen. Jos heidän testituloksensa on positiivinen, heidän kohdallaan menetellään samoin, kuin jo positiivisiksi testattujen pelaajien kanssa.

Flamengo-yhteisö sai maanantaina surullisia uutisia, kun 40 vuotta seurassa työskennellyt Jorginho menehtyi 68 vuoden ikäisenä. Jorginho oli sairastunut koronavirukseen, ja hänen sydämensä pysähtyi. Jorginho kuului myös Brasilian vuonna 2002 MM-kultaa voittaneen maajoukkueen taustavoimiin.

Flamengon pelaajien on suunniteltu palaavan harjoituksiin ensi viikolla. Pahasti koronaviruksen runteleman Brasilian valtionjohto on toivonut maan pääsarjan käynnistyvän jo toukokuun puolivälissä, mutta ajatus on herättänyt vastustusta.

Lähde: AS


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.