Huuhkajien tähtivahti Lukas Hradecky kommentoi Bundesliigan erikoista toimintatapaa: ”Olisi ollut parempi”

© Kuva: Getty Images
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Bundesliiga käynnistyy uudelleen ensi lauantaina koronaviruspandemian pysäytettyä sarjan maaliskuun alussa. Bayer Leverkusenin suomalaismaalivahti Lukas Hradecky olisi toivoinut, että pelaajien mielipide olisi noussut paremmin esiin päätöksiä tehdessä.

– Yllätyin, ettei täällä ole mitään pelaajaneuvostoa, kuten Tanskassa tai Englannissa. Sarja teki päätöksen, ja se on toki ihan hyvä niin. Mutta ei se olisi ollut pahitteeksi, että joltakulta olisi asiasta kysytty. Siinä suhteessa pojat (tarkoittanee esimerkiksi kriittisiä kommentteja antanutta Neven Suboticia) ovat oikeassa, Hradecky sanoi Saksan Eurosportille.

Subotic on ollut Bundesliigan kriittisimpiä ääniä pelien jatkamisen suhteen.

– Sillä ei ole väliä, milloin me jatkamme, se on (joka tapauksessa) liian aikaisin. Vaikka aloittaisimme muutaman viikon päästä, se olisi liian aikaisin. Vaikka olisimme jo aloittaneet, se olisi ollut liian aikaisin. Vaikka aloittaisimme muutaman kuukauden päästä, se saattaisi olla liian aikaisin, Subotic kommentoi aiemmin BBC:lle.

Saksan Bundesliiga on Euroopan ensimmäinen TOP 5 -sarja, joka on käynnistymässä koronan aiheuttaman tauon jälkeen. Kausi on määrä pelata loppuun kesäkuun loppuun mennessä.

– Tämä (kauden jatkuminen) on tietysti kaikille vaikea tilanne, mutta olisi ollut parempi, että päätös olisi tehty yhdessä, Hradecky totesi.

Pelaajilla on hyvin erilaiset lähtökohdat kauden jatkumiseen. Hradecky esimerkiksi asuu yksin, joten hänen kohdallaan riski tartuttaa muita on pienempi kuin esimerkiksi perheellisillä. Siksi pelaajien lähtökohtia on mahdoton laittaa samalle viivalle.

– Voin puhua vain omasta puolestani, minä elän yksin. Joillain pelaajilla on esimerkiksi puoliso raskaana. Ihmisten tilanteet ovat hyvin erilaisia.

Yksi valtava huolenaihe on edelleen se, mitä tehdään, jos jossain joukkueessa todetaan koronavirustartuna. Pientä esimakua saatiin jo, kun 2. Bundesliigassa pelaavasta Dynamo Dresdenistä löytyi kaksi tartuntaa ja koko joukkue määrättiin kahden viikon karanteeniin. Myös 2. Bundesliiga on käynnistymässä viikonloppuna. Ainakin Dresdenin ensimmäinen liigaottelu siirtyi pelattavaksi myöhemmäksi.

– Tähtäämme edelleen uuteen aloitukseen. Olemme aina sanoneet, että kausi pitäisi pelata loppuun kesäkuun 30. päivään mennessä, jos mahdollista. Teoriassa valmistaudumme jo nyt siihen, että karsintapelit saattavat siirtyä heinäkuulle. Meillä on edelleen puskuria, jonka avulla voimme pelata otteluita myös arkipäivisin, Saksan liigaorganisaatio DFL:n toimitusjohtaja Christian Seifert kommentoi Dresdenin tapausta.

Huuhkajien ykkösvahti toivoo vain, että kausi saataisiin pelattua loppuun.

– Se (mahdolliset tartunnat joukkueissa) nähdään sitten. Toivon ensinnäkin, että voimme pelata kauden loppuun. Totta kai se vaatii meiltä pelaajilta paljon, että olemme varovaisia yksityiselämässämme. Mutta nyt me voimme aloittaa työskentelyn taas.

Hradeckyn edustama Leverkusen pelaa ensimmäisen ottelunsa tauon jälkeen Niklas Moisanderin edustamaa Werder Bremeniä vastaan ensi maanantaina kello 21.30 Suomen aikaa. Bundesliigan otteluita voi seurata Viasatin kanavilta ja Viaplaysta.

Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!