Bundesliigan huipputoppari kritisoi sarjan toimintaa: ”Se on ollut turhauttavaa”

© Kuva: Getty Images

Union Berlinin toppari ja kaksinkertainen Bundesliigan mestari Neven Subotić ei pidä siitä, miten Saksan pääsarjassa on toimittu koronaviruskriisin aikana.

Bundesliiga ilmoitti torstaina, että sen pelit jatkuvat jo lauantaina 16. toukokuuta – tiukkojen rajoitusten kera. Pelaajia testataan säännöllisesti, eikä otteluihin pääse yleisöä.

Serbialaispuolustaja Subotićin, 31, mielestä Saksassa on ollut liian kova kiire palata jalkapallon pariin, joskin hän myöntää BBC:n haastattelussa, että kaikille sopivaa tai täydellistä ratkaisua ei ole olemassakaan.

– Tämä on epävarma tilanne meille kaikille.

– Edessä on vain paljon riskienhallintaa ja sitä, että kausi yritetään viedä loppuun mahdollisimman vähin uhrein.

Borussia Mönchengladbach ja Köln pelasivat maaliskuussa suljettujen ovien takana. Kuva: Getty Images

– Kuulette vastauksestani, että olen kriittinen siitä, miten kaikki on hoidettu, mutta ymmärrän kyllä, että tämä on vaikea tilanne kaikille. Me kaikki haluamme puskea eteenpäin ja päästä tilanteeseen, jossa meidän ei tarvitse huolehtia siitä, mutta uskon, että se on epärealistista tulevina kuukausina.

Subotićia on erityisesti ärsyttänyt paluupäivän jatkuva vaihtelu ja sen tuoma epävarmuus.

– Päättäväisimmät sarjat pärjäsivät parhaiten tässä tilanteessa. Kukaan ei halua kuulla, että ”Kahdessa viikossa saamme päätöksen”, mitä kuuli Saksassa. Me olimme myös viimeisten joukossa keskeyttämässä sarjaa. Sen jälkeen tavoitteena on ollut palata mahdollisimman pian, ja taloudellisia tekijöitä on aina korostettu.

– Olemme siirtäneet sarjaa niin monta kertaa, olemme koko ajan yrittäneet jatkaa sitä. Viimeisen kuuden viikon aikana on kuullut koko ajan, että ”Se jatkuu pian, se jatkuu pian”. Nyt se on oikeasti jatkumassa, mutta se on ollut turhauttavaa, koska me haluamme selkeyttä.

Subotićilta kysyttiin, milloin Bundesliigan olisi hänen mielestään pitänyt jatkua, mutta serbitopparin mukaan mikään päivämäärä ei olisi saanut maailmanlaajuista hyväksyntää.

– Sillä ei ole väliä, milloin me jatkamme, se on [joka tapauksessa] liian aikaisin. Vaikka aloittaisimme muutaman viikon päästä, se olisi liian aikaisin. Vaikka olisimme jo aloittaneet, se olisi ollut liian aikaisin. Vaikka aloittaisimme muutaman kuukauden päästä, se saattaisi olla liian aikaisin.

Kannattajien puuttuminen katsomoista on valtava pettymys Subotićille.

– Kannattajat eivät pääse peleihin, ja minulle se on se asia, joka tekee tästä erityistä. Jalkapallon pelaaminen on hauskaa ja haastavaa, mutta yhteisöllisyys on se asia, joka tekee siitä poikkeuksellista.

– Se on mennyttä, enkä halua esittää, etteikö se olisi valtava asia. Se on valtava asia ja se tekee siitä erityistä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.